Kibarlık olsun diye sakallılar, kirli sakal diye söylüyorlar ama benim  nazarımda başlıktaki gibi pis sakal yani.

         Hafta sonu süper lig maçlarını seyrederken dikkatlice baktım, bizim Türk Futbolcuların büyük kısmı sakallı, hem de ne sakal. (Yabancı futbolcular beni alâkadar etmez).

         Bu konuyu çoktandır yazmak istiyordum. Özellikle bizim Ödemiş esnafındaki sakal merakını anlamış değilim. Esnafa sonra gelmek üzere çoğu Milli olan futbolcularımızdan başlayalım.

         En iğrenç sakal FB. Kalecisi Volkan’da. O gülmeyen ve bakışından hiçbir mana sezilmeyen, asık çehresiyle şahsen bana ürküntü veriyor. Gökhan Gönül’ün sakalı onun temiz yüzünü ve karakterini gölgeliyor. Olcan, Milli Ömer, BJK. lı Gökhan Töre, Olcay Şahan ve daha pek çoğu. Arda da tam Hacivat’a benzedi. Saçını da kesti. Oysa kıvırcık saçları ile ne güzel çocuktur, saçını uzatıp, sakalını kesse.

         Kuzum bunlar, acaba rakiplerini ürkütmek için mi sakal bırakıyorlar?

         İslâm’da sünnet gereği sakal bırakanlara sözüm yok, saygımız baki.

Hamit sakatlıktan dolayı çoktandır yok ama, lütfen onun da sakalını hatırlayın. Bunlar örnek olacaklar, topluma ve gençliğe. Daha özenli olmaları gerekmez mi? Fatih Terim en azından millileri uyaramaz mı? Bizim futbolcular zaten oyunculuklarıyla seyirciye ve yurdum insanına saç baş yolduruyorlar. Bari kılık kıyafetleriyle iyi örnek olsunlar. Kimileri bunların sakal bırakma işine “ Futbolcu Psikoloji “ diye bir bahane uydurmuşlar. Kendilerini de inandırmışlar velhasıl. Hollanda Milli Maçında bilmem dikkat ettiniz mi ? Onlar pırıl pırıl idiler. Hollandalı futbolcuların psikolojisi yok mu? Bizimkilerin görüntüsüyle kıyasladığımda kahrolmuştum. Dediğim gibi Fatih Terim bunlara bir şey demez mi? Sakalı ya adam gibi bırakırsın ya da traş olur öyle gezersin. Lütfen bizim göz zevkimizi bozmasınlar.

Ödemiş esnafının pek çoğu da öyle. Bir hafta on günlük sakal. Tembellikten tıraş olmuyorlar diye düşünüyorum, başka ne gerekçeleri olabilir ki? Yatağa girdiğinde eşi acaba hangi haliyle yanında görmek ister? Yine futbolculara dönersek;

         Bir jilet alıp, tıraş olmak o kadar zor mu? “ Futbolcunun konsantrasyonu bozulur “ diye düşünen varsa, ben de sorarım arkadaş! “ Konsantre oldular da neyi başardılar.

         Koskoca adamlara “ tıraş ol! “ diye zorlayamayız elbette. Bu bir terbiye, görgü ve kültür meselesidir. Ortadoğulu imajımızı silmemiz zor arkadaş zor. Milliler için son sözümüzü söyleyecek olursak:

Disipliniyle meşhur Fatih Terim’in kendisi, giyim kuşamı ve bakımlı haliyle saha kenarında bir damattan farksızken, futbolcuların sahaya pis, pardon kirli sakalla çıkmalarına göz yumması sizi de şaşırtmıyor mu saygıdeğer okurlarım?

İNG BANK ÖDEMİŞ ŞUBE MÜDÜRÜNE AÇIK MEKTUP

         Kişisel dertlerimi pek yazmam. Zaten bize de yakışmaz. Geçen Cuma öğleden sonra, bankada müthiş izdiham vardı. Tanıyan bir-iki hemşerim ne olur bu çileyi yaz dediler, yazıyorum. Ben kendi işimi genellikle ATM’ den hallederim. Mecburiyetten o çileyi çektim. Bankamatik kartımı kaybettiğimden, numaratörden öncelikli sıra alamadığım için işim bir buçuk saat beklemekle  görüldü. Sıram gelmek üzere iken, geride bekleşenler için; Güvenlik Görevlisi delikanlıya rica ettim müdür beyi arayıp, boş olan gişeye geçici bir eleman sağlaması için. Telefon edemem dedi. Ben konuşacağım dedim, arayamam dedi. Çık yukarıya söyle dedi. Dizlerim ağrıdığı için 3.kata çıkamayacağımı söyledim. Başaramadım. Sanki müdür bu durumu içerideki kameralardan görmüyor mu diye düşündüm. Banka bir ticarethane. Bir dükkân düşünelim. Müşteri yoğunluğu olduğunda patron, geçip tezgâha elemanlarına yardım etmez mi? O masasında oturup çay kahveyi nasıl rahatlıkla içebilir, mekân bu haldeyken. İnsanımız zaten hak aramaktan aciz. Hele bankalarda, ya kredi işi olmazsa? Sözüm, diğer banka ve işyerleri, AVM’ ler için de geçerli. Amir beyler !!! lütfen insanımıza ve ekmek teknenize saygı duyunuz! Nokta.