Doğduğumuz yer ya da doyduğumuz yer Ödemiş.

     Açıklaması için ne dersek diyelim borcumuzun olduğu yerdir yaşadığımız yer. Kaymakamından Belediye Başkanına, amirinden memuruna, işçisinden köylüsüne, işvereninden esnafına her bir bireyin üstüne düşen sorumluluklarının yerine getirmesi gereken güzide bir yerdir Ödemiş.

     Siyasi düşünce ve parti ayırt etmeksizin herkesin bir hareket etmesi elzemdir. İkbal beklentisi kişisel değil bulunduğumuz yerle ilgilidir. Her kurum, kendisini sorumlu hisseden herkes var olan sorunlara çözüm yollarını göstermelidir.

     Ödemişli olup da dışarıda yaşayanlar da bu sorumluluğa ortak olmalıdır. Ödemiş dışında dernek kurmakla, senede bir “kebap günleri” düzenlemekle bu sorumluluk yerine getirilmiyor. Ödemişlilerin artık somut adım atmaları gerekiyor. İş insanlarının, bürokratların, akademisyenlerin, siyasilerin ve gönül dostlarının “nemelazımcı” felsefesinden uzaklaşmaları artık kaçınılmaz oldu.

     Ödemişli gençlerin iş ihtiyaçları var, gelecek kaygıları var, hayalleri-umutları var. Peki çare? Çare belli. “Birileri”nin ellerini taşın altına sokma vakti geldi. Ödemişli olup da işveren konumda olanların “mavi yaka” ya da “beyaz yaka” dediğimiz yetişmiş elemanları işe alırken Ödemişlilere öncelik tanımalıdır. Çünkü Ödemişli gençlerin buna ihtiyacı var. Ödemiş Belediye Başkanı, Ödemiş Ticaret Odası yetkilileri, Tire-Ödemiş Organize Sanayii Başkanları harekete geçmelidir. Bir araya gelmeli çözüm yollarını bulup çareler üretmelidir. Tarımsal anlamda fabrikaların bir an önce kurulması, Ödemiş Organize Sanayii Bölgesinin yeterli miktarda fabrikalara kavuşması ve iş istihdamının sağlanması hususunda adımlar atılmalıdır. Hayvancılık sektöründe haklı bir üne sahip olan Ödemiş’imizde bu alanla ilgili eğitim kurumlarının ya da üretim alanlarının-fabrikaların kazandırılması için eyleme geçilmelidir.

     Seçim zamanlarında verilen vaatler mutlaka yerine getirilmelidir.

     İlçemizin sahip olduğu Birgi-Gölcük-Bozdağ gibi kültürel ve doğal güzelliklerle ünlenen yerlere yeterli yatırımların yapılarak işgücünün de arttırılması sağlanmalıdır.

     Ödemiş, yılın on iki ayı festivaller ve fuarlar kenti olmalıdır. Farklı sektörlerin Ödemiş’e olan ilgilerini arttırmak ve yatırımları ilçemize kazandırmak için herkesle, her kurumla, her yatırımcıyla iletişime geçilmelidir. 

     Yoksa Ödemiş “çıkmaz sokak” olmaya mahkum olacaktır.