Dr. Ramazan Soylar bundan böyle her 15 günde bir, www.yerelguc.com adresinde siz kıymetli okuyucuları ile buluşarak sizlere önemli bilgiler aktaracak. Ve tabi ki siz okuyucularının sorularını da yanıtlayacak. Tire’de geçtiğimiz hafta özel çocuk polikliniği açan Dr. Ramazan Soylar’a sizlerin huzurunda gazetemize hoş geldiniz diyor ve ilk yazısı ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Atatürk’ünde dediği gibi;vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.Her genç, çocukluk evresinden geçmektedir. Gençlerimiz çocukluk evresinden geçerken onların sağlıklı yetişmeleri gelecekte başarılı olmalarını sağlar. Bu yüzden her çocuk özeldir ve özen ister. Her ailede evladına güzel bir ömür ve gelecek bırakmak istedikleri için bu uğurda ömür boyu çaba harcarlar. Çocuk sağlının geliştirilmesi için erken çocukluk dönemlerinden başlayıp sağlığı da belli bir düzen çerçevesine sokmak, çocuklar için sağlıklı bir gelecek sunmaktadır. Çocuğun düzenini oturtmasıelbette ki biricik ebeveynlere düşmektedir. Çocuğun düzenini oturtmak içinde çocuk sağlığı hakkında bilgi sahibi olmak ve bunun yanında bu bilgileri düzenli ve doğru şekilde uygulamak çok önemlidir. Bu anlamda bizler size hem bilgi verebilmek hem de çocuğunuzu bu dönemden geçirirken size yardımcı olabilmek için buradayız. Bizim amacımız sizlerin bu dönemden geçerken omuzlarınızdaki zorluğa ortak olmak ve içinize su serpmektir. Bu yüzden kliniğimizi sizlerle bir aile olabilmek için açtık. Köşemde sizlere destek olmak ve içinizi rahatlatabilmek için merak edilen, yanlış bilinen, önemli bazı konulara değineceğim.

Yazıma noktayı koymadan önce eksik bilinen ama çocuk sağlığı bakımından önemli olan beslenme konusuna değinmek istiyorum. Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren anlattığım temel ihtiyaçların arasında yer alan beslenme düzeni ve beslenme biçimi göze kolaygözükse de bunların belli bir düzene oturmaması, çocuğun gelecekte birçok rahatsızlığının başını çeker. Bu yüzden beslenme çok önemlidir.

Son cümlemi babaannelere ve anneannelere ithaf ediyorum. Çok yemek bir çocuğu iştahlı yapabilir ama sağlıklı yapmaz. Bu sebeple sağlık, çok yemek değil, düzenli ve doğru yemektir.  Size ve çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim. Bir sonraki yazımda önemli bilgilerle yeniden sizleriköşemde ağırlamak isterim. Görüşmek ümidiyle…
Dr. Ramazan SOYLAR
 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı