Siyaset kazanı oldukça hareketli günler geçiriyor. İstifalar, adaylık açıklamaları ve boşalan makamları dolduran yeni yeni isimler. Büyükşehir’in oldukça hareketli siyaset trafiği kadar olmasa da ilçemizde de benzer gelişmeler yaşanmaya başladı. İlçemizden milletvekili aday adayı olması beklenen isimlerin sessiz bekleyişi sürerken bu konudaki ilk ciddi adım CHP saflarından geldi.
Ağustos ayında yazmış olduğum bir yazı vardı. Ancak yazıyı o zamanki gazetemiz ile ilgili yaşadığım sıkıntılardan dolayı yayınlayamamış yoğunluk sonrası da arşivimde bekleme modunda kalmıştı. Taki Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olan Veteriner Hekim Mustafa Aydın’ın milletvekili aday adayı olacağını açıklayacağını duyduğum an arşivimde beklemede bıraktığım yazım aklıma geldi.
Bu yazımda başrol oyuncuları yer alıyordu. 17 Ağustos 2010 tarihinde kaleme aldığım yazının tamamını bir başka zaman içerisinde değerlendirmeye alacağım. Ancak o yazımın içerisinde yer alan bir paragrafa yer vermek istiyorum. (…Başrolde bulunan diğer oyunculardan biri olan Mustafa Aydın da ciddi ciddi milletvekilliğini düşünmektedir. Şu an belediye meclis üyesi olan Aydın, yakın kaynaklarına “Ben kendime güveniyorum, meclise gireceğime inanıyorum” ifadelerini sık sık kullanmakta ve kulis oluşturmaktadır…)
O gün ki yazımda bu zamana kadar sohbet etme fırsatımızın bile olmadığı Mustafa Aydın’ın milletvekili aday adayı olacağını biliyordum.
Belki yazımda kalır bu söylem diye düşünürken Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olan Veteriner Hekim Mustafa Aydın, eşi benzerine rastlanamayan bir cesaret örneği göstererek adeta siyasi arenaya “bu iş böyle yapılır” mesajı verdi. İstifa zorunluluğu olmamasına rağmen belediye meclis üyeliğinden istifa ederek bu yola baş koyduğunu açık açık göstermiş oldu. Tarım ve hayvancılık anlamında oldukça popüler bir konuma sahip ilçemizden çıkan ilk isminde Veteriner Hekim olması da ona ayrı bir misyon da yüklüyordu. Proje, fikir ve deneyimlerinden istifade etmeyen bir belediye meclisinde daha fazla görev yapması ise onun gelecek planlarını tehlikeye atıyordu. Ne var ki belediye meclisinde bile Ödemiş için çok faydalı işlere imza atabilecekken şu an mecliste bulunan bir çok meclis üyesi gibi o da yeterince değerlendirilemedi. Kızgın yada kırgın mı bilinmez ama gerek meclis sıralarında verdiği savaş gerekse Ödemiş tarımı ve hayvancılığı için giriştiği mücadele bir çok övgünün üzerindeydi. Hekim Mustafa Aydın ilçe yöneticiliği de yapmış örgüt içinden çıkmış bir insan olarak ilk adaylık açıklamasını da örgütü ile yapmayı ihmal etmedi. Akıcı ve heyecanlı konuşması ile bütün alkışları topladı. Fısıltılar ise onun cesaretini tebriğe yönelikti. Adayım demek kolaydı ama bu yönde adım atmak hiçte öyle değil! Önümüzdeki günlerde ailesiyle birlikte basının karşısına çıkacak yaptıkları ve yapacaklarını anlatacak. Ben buyum diyecek. Bir çok kişi gibi kendisini bende tebrik ettim. Medeni cesareti ve kendine olan güveni göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde kendisiyle bir röportaj yaparak onu yakından tanıma ve tanıtma fırsatı bulacağım. Bir işe başlamak o işin yarısını bitirmek demektir. Erken kalkan erken yol alırmış. Bu anlamda Mustafa Aydın henüz sürecin başında olmasına rağmen rakiplerine destekli bir çalım attı gibi de geliyor. Güzel başladı dilerim güzel devam eder.
 
Mustafa Aydın’dan boşalan meclis üyesi koltuğuna oturacak isim kim? Ne zaman göreve başlayacak? Nasıl bir tutum izleyecek? İşte bu konu da en az Mustafa Aydın’ın istifası kadar önemli bir anlam taşıyor. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’le seçildiği günden beri yıldızları barışmayan CHP Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Fırtına o koltuğa oturacak yeni isim… Ne zaman oturacağına gelince Başkan Keskin eğer meclisi olağanüstü toplar istifa kararını görüşürse Şubat ayı meclis toplantısında görev başı yapabilir. Keskin pek sevmediği bu ismin hemen görev başı yapmasını sanırım istemez. Bu yüzden olağanüstü bir toplantıda yapmayacaktır. Bu durumda Mustafa Aydın’ın istifa kararı Şubat ayı olağan toplantısında görüşülerek Keskin tarafından sevilmeyen Fırtına’nın görev başı yapması Mart ayı meclis toplantısına kadar sarkıtabilir. Fırtına’nın nasıl bir tutum izleyeceğine gelince ise belediye meclisinde artık bir çok şeyin eskisi gibi olmayacağı düşünülüyor. Meclisi “Fırtınalı Günler” bekliyor da diyebiliriz.
 
Bir Mustafa gider, bir Mustafa gelir. Deneyim ve tecrübesinden yaralanılamayan Mustafa Aydın’ın gidişi genç, heyecanlı ve dinamik bir ismin meclise girişini sağladı. Dileriz Keskin bizi bir kere olsun şaşırtır. Bu pırıl pırıl insana bir fırsat verir. Ödemiş’in yüzü güler, Ödemişlinin keyfi gelir. Aynı zamanda meslektaşımda olan Mustafa Ali Fırtına’ya yeni görevinde başarılar diliyorum.