23 Nisan Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece Miraç Kandilidir. Hepimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce ALLAH' tan niyaz ediyorum.
Bu sene üç bayramı bir arada kutlayacağız inşallah.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı, Kutlu doğum etkinlikleri ve Miraç Kandili.Üçü de kutlu olsun inşallah…
Bilindiği gibi Kur'an-ı Kerimin 17. Sûresi İsra Suresidir. Miraç mucizesini anlatan ayetle başladığı için bu adı almıştır. Bugünkü sohbetimi konu ile ilgili olan İSRA suresinin bu ayetlerinin mealleri ile devam ettirmek istiyorum.
Yüce Allah şöyle buyuruyor:
Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulu Muhammed'i bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir. Hakkıyla görendir.
* Allah ile birlikte başka bir tanrı edinme. Yoksa kınanmış ve yalnızlığa itilmiş olarak kalırsın.
* Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf!" bile deme. Onları azarlama. Onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: "Rabbim!, Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı."
* Rabbiniz, içinizde olanı en iyi bilendir. Eğer siz iyi kişiler olursanız, şunu bilin ki Allah kendine yönelenleri çok bağışlayandır.
* Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya haklarını ver. Fakat saçıp savurma. Çünkü saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankörlük etmiştir.
* Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma. Sonra kınanır ve çaresiz kalırsın. Şüphesiz Rabbin, dilediğine rızkı bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Çünkü O, gerçekten kullarından haberdardır ve onları görmektedir.
* Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da, sizi de biz rızıklandırırız. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır.
* Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.
* Haklı bir sebep olmadıkça, Allah'ın, öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın?
* Rüştüne erişinceye kadar, yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın. Verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü söz veren sözünden sorumludur.
* Ölçtüğünüzde ölçmeyi tam yapın. Doğru terazi ile tartın. Bu daha hayırlı, sonuç bakımından daha güzeldir.
* Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur
* Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın. Boyca da dağlara asla erişemezsin.
*Bütün bu sayılanların kötü olanları, Rabbinin katında sevimsiz şeylerdir. Bunlar, Rabbinin sana vahyettiği bazı hikmetlerdir. Allah ile birlikte başka ilah edinme. Sonra kınanmış ve Allah'ın rahmetinden kovulmuş olarak cehenneme atılırsın.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Ödemiş’lilerin, YEREL GÜÇ gazetesi okuyucularının ve din kardeşlerimin Mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, bu kandilin İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, savaş ve şiddetin yerini huzur, barış ve kardeşliğin almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Hayırlı ve bereketli kandiller dilerim.