13 Nisan’dan beri kutlamakta olduğumuz Kutlu doğum Haftası etkinlikleri bir başka idi bu sene, Daha duygusal, daha coşkulu, daha heyecanlı ve daha çok katılımcı idi. Konusu da öyle tabi. “Birlikte yaşama ahlakı” “Hiç bir ideoloji, insan ahlakından ve onurundan daha önemli değildir“ Peygamberimiz (s.a.s) insanın ve insanlığın onurunu yükseltmiştir. “Sevgili Peygamberimiz güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiştir.”

Sevgi Peygamberi “O yaratılmış olan her şeyi Allah`ın bir emaneti olarak sevdi ve bir `Sevgi Peygamberi” oldu. Şimdi dünyanın en çok ihtiyacı olan şeyin de bir sevgi kaynağı ve birlikte yaşama onur ve ahlakı olduğuna inanıyorum.

Bizim bütün zenginliklerimizin yanına koymamız gereken, sevgi ve sevgi kaynağıdır. Bu kaynağı alacağımız yer ise çok açık ve net Resulüllah (s.a.s.) ın hayatıdır. Bu yüzden Peygamber Efendimizin hayatını mutlaka okumalıyız.“

O Mütevazı ve müşfikti. O sevginin, saygının, güzel ahlakın örneğiydi. Bütün insanların O’ndan ahlakın ve birlikte yaşamanın ne olduğunu öğrenmeleri ve de nefislerinde tatbik etmeleri gerekir. O’nun hayatı vahyin gölgesinde şekillendiği için, bunun aksi olamazdı. Böyle olduğu içindir ki Allah onu bize örnek olarak göstermiş ve Kur’an’da kendisine ulaşmanın olmazsa olmaz şartı olarak ferman buyurmuştur.

Allah’ın bize gönterdiği örnek insan Hz.Muhammed (S.A.S) dir.

Bir başka tabirle cennete gitmenin yolu, son Peygamber’in yolu, cehenneme gitmenin yolu da şeytanın yolu olduğundan, cennete talip olanlar, insanlara şeref ve haysiyeti öğretmiş ve kendi şahsında da bunun örneğini vermiş olan Hz. Muhammed (s.a.s)’in yolunu tutmaları gerekir. Nitekim Allah(c.c): “Kim bana kavuşmak istiyorsa, Resulullah’ı kendisine örnek alsın!’’ buyurmuştur. İnandığı değerlerden asla taviz vermezdi

‘’İnsan onurunun İslam ahlakının en büyük göstergelerinden bir tanesi, inançlardan tavizsizliktir’ "İnsanlar içerisinde en şerefli ve onurlu ise Peygamber Efendimizdir. Çünkü tüm insanlığa örnek ve peygamber olarak gönderilmiştir. Bütün güzellikleri, ahlakı ve şerefi onun vasıflarında görüyoruz. Elimizden geldiğince onu örnek almaya gayret etmeliyiz."

“İnsan hakları nerede başlıyor, nerede bitiyor onu hep beraber değerlendirmemiz lazım. Kuran’dan öğreniyoruz  ki Cenab-ı Allah insanı halife olarak yaratmıştır.

İnsan öyle şerefli bir varlık ki, yaratılışında Allah’ın kendi ruhundan üflediği bir varlık. Allah insanların ruhunu doğrudan hitap alıp onlara hitap ediyor. Kuran’da insana verilen değerleri bulabilirsiniz. Kur'an’da insana verilen değere dair ayetler bulabilirsiniz. Kuran’da insanın dünya ve ahretini daha onurlu bir şekilde yaşaması için ortaya konan ilkelerden ibaret olduğunu görebilirsiniz.

Yeteri kadar doğru kaynaklardan yeteri kadar bilgi sahibi olamadığımız ve riayet edemediğimiz için bugün dünyanın birçok yerinde sıkıntılar var. İnsan ahlakını ve insanın yaşama hakkını ayakta tutma konusunda ciddi sıkıntılar var. İnsan ahlakı neredeyse her yerde ayaklar altında.” İşte bunu yüceltmek ve yükseltmek gerektiğini öğrendik bu hafta boyunca anlatılanlardan ve yazılanlardan. Çeşitli etkinlikler ve ikramlar yapıldı. Emeği geçen ve katkı sağlayanlara bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum.ALLAH onlardan razı olsun.