Son Peygamber ve Ahir zaman Nebisi Muhammed Mustafa (S.A.S.) in bir kutlu doğumunu daha kutluyoruz bugünlerde, bütün İslam alemine ve Milletimize kutlu olsun. Aynı zamanda 20 Nisan mübarek üç ayların başlangıcı hicri 1 Recep 1436 , 23 Nisan 2015 Perşembe günü de REGAİB kandilidir. Şimdiden hepimize tüm inananlara kutlu olsun. Her toplum kendi seçkin şahsiyetlerini örnek alır. İlim, irfan ve akıl sahibi insanların da yapacağı budur. İşte bu insanlar dünya ve ahirette, mesut ve bahtiyar olurlar. Bu tür bahtiyar insanlardan yoksun olan toplumlar ahlâki çöküntüye düşerler, huzurları bozulur; güç ve kuvvetlerini kaybederler; anarşinin içine düşerler. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur.

Dinî ve ahlakî hayatımızın en büyük örnek şahsiyeti, hiç şüphe yok ki, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’dir. Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in örnek hayatı incelendiğinde; O’nun muhteşem özellikleri, açıkça görülür.


Allah Rasûlü, kimsenin ayıbını yüzüne vurmaz, hoşlanmadığı ve yanlış gördüğü bir davranış olursa o davranışı yapanların kim olduğunu belirtmeden ve kimseyi kırmadan, yanlışları düzeltir; kimsenin sözünü kesmez, konuşması bitinceye kadar dinler, kimsenin gizli hallerini araştırmaz, kendini ilgilendirmeyen konularla meşgul olmazdı. Allah’a hürmetsizlik yapılmadıkça, kendisine karşı yapılan kötülükleri bağışlar, eline fırsat geçse de intikam almayı düşünmezdi. Zengin-fakir, efendi-köle, büyük-küçük ayrımı yapmadan insanları eşit tutardı.


Hz. Peygamber cömertti. İkram etmeyi çok severdi. Eline geçen hemen her şeyi muhtaçlara dağıtır, kimseyi eli boş çevirmezdi. Bütün işlerini tam bir düzen ve intizam içinde yapar, vaktini boşa geçirmezdi. Dürüstlükten ayrılmazdı. Verdiği sözü tutardı. Şakayla da olsa, asla yalan söylemezdi. Henüz peygamber olmadan “güvenilen kişi” unvanını kazanmıştı. Bunun içindir ki, Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de; “Sizin için, Allah’ın Rasulü (Hz. Muhammed), Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokca zikredenler için, güzel bir örnektir buyurur. Bunun yanında; Allah Teala Kur’an’da Yüce Peygamberimizin “En üstün ahlâk üzere bulunduğunu”,“Allah’ın rahmetinin eseri olarak ümmetine yumuşak ve merhametle davrandığını” bildirmiş ve “Ey Muhammed! Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” buyurmuştur.


Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) de “Sizin en hayırlınız, ahlâken en güzel olanınızdır.” “Ben ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim” buyurmuştur.


Hafta boyunca tüm Türkiye’ de hatta müslaüman Türklerin yaşadığı birçok ülkede Onun Kutlu doğumunu kutlamaktayız. 13-19 Nisan 2015 tarihlerinde, hafta boyunca. KUTLU DOĞUM haftası etkinlikleri yapılacaktır. Bütün Müslümanlara tekrar kutlu olsun.


Sevgili Peygamberimizin doğum yıldönümünü kutlarken Müslüman’a yaraşanın onun yüksek ahlakını benimsemek, Onu anlamak, ailesine, çevresine, milletine ve devletine yararlı bir insan olmaktır.


Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün Yerel Güç okuyucularının, Müslüman din kardeşlerimin ve İslam aleminin KUTLU DOĞUMUNU, Mübarek ÜÇ AYLARINI ve önümüzdeki hafta Perşembe günü idrak edeceğimiz Mübarek REGAİB KANDİLİNİ tebrik eder, hayırlara ve Salih amellere vesile olmasını Yüce ALLAH’ tan niyaz ederim.