İslâm Âlemi için Kutsal günler yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz hafta da Hz. Muhammed Peygamber Efendimizin doğumu: ( Milâdi Takvimle: 20. Nisan. 571) vesilesiyle “Kutlu Doğum Haftası” nı idrak ediyoruz. Cümle Müslüman kardeşlerime kutlu olsun. 1991 Yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı bu güzelliğin kutlanmasını sağlıyor. Radyo ve Televizyonlar ile Camii vaazları, Konferanslarla Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatı ve güzel ahlâkı insanımıza anlatılıyor.

Ödemiş’imizde ilk etkinlik İlçemiz Müftüsü Saygıdeğer Hocam Mustafa Bilgiç Beyefendinin girişimleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Sayın Abdurrahman Akbaş’ın “Hz.Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlâkı” konulu konferans çok aydınlatıcı idi. Özellikle konuşmacıdan önce söz alan sayın müftümüz Mustafa Bilgiç Beyefendi ile Ödemiş Kaymakamı Sayın Celil Ateşoğlu Beyefendilerin veciz konuşmaları, konunun manâ ve önemine girişleri mükemmeldi. Davetlilerin hemen bu manevi atmosfere girdiklerini gözledim. 15.Nisan.2015 Çarşamba günü Saray Düğün Salonunda yapılan bu etkinlik halkımızdan büyük teveccüh gördü. Konferans başlamadan çok önce salon dolmuştu. Halkımızın büyük bir  kısmı ayakta izledi. Bu vesile ile Saygıdeğer Müftümüze ve Salonu yalnız bu etkinlik için değil, her türlü sosyal faaliyette kendisine ait Sinema Salonlarını da tahsis eden Şerif Naz kardeşime Ödemiş halkı adına teşekkür ederim.

Ankara’dan misafir Abdurrahman Aktaş da, Hz. Peygamber Efendimiz’in Ahlâk ve Adalet anlayışı temalı konuşmasında, çeşitli örneklerle bizleri aydınlattı.

Geçtiğimiz Cuma da Ödemiş Ulu Camii’de Mehmet Ali Çetin Hocamızın vaazı mükemmeldi. Konferans ve vaazda not aldığım bazı hususları yazacağım:

Peygamber dostu insanlar, başkalarına zulüm edebilir mi?

Allah diyor ki; sizin sıkıntıya düşmeniz Peygambere zor gelir.

Hz. Muhammed ümmetine çok düşkündü.

Hz. Muhammed’e ümmet, Allah’a kul olacağız.

Hz. Peygamber; müminlere çok şefkatli ve merhametli idi.

Bir Müslüman, Hz. Peygamber’in yaşam tarzına uymalıdır.

Peygamber Efendimize göre; Bir Müslüman üç konuda hassas olmalıdır. 1- Tartışmadan çekinelim. 2-Lüzumundan fazla konuşmama. 3-Kendisini ilgilendirmeyen şeylerle meşgul olunmamalı.

Hz. Muhammed  üç şeyden uzak dururdu ve insanlara öğütlerdi: 1- Kimseyi eleştirme! 2- Kimseye hakarette bulunma! 3- Başkalarının sırlarını araştırmayalım.

Bunlara uyulduğunda Allah’ın kendisine en yakın ahlâk üzeresin.

Her insan saygındır.

Gönül kırmayalım.

Gönül dostları olalım.

Mü’min cana yakın kimsedir.

Kendisiyle dostluk kurulmayan bizden değildir.

Allah için size sığınana, sığınak olalım.

Kibirli, kindar olmayalım.

Günlük hayatımızın akışı içinde öfkemize yenik düşmeyelim.

İnsanımıza, Adalet ve Merhamet başta olmak üzere, kendimize nasıl muamele ediyorsak, başkalarına da öyle davranalım! Erdemli ve adaletli olmak bu kadar zor mu?

Ne güzel şeyler değil mi? Saygıdeğer okurlarım bu öğütler. 7 Haziranda Genel Seçimlere gidiliyor ya, gelin yukarıdaki Peygamber Efendimiz’e ait öğütler doğrultusunda, iktidar partisi AKP. nin Seçim  Beyannamesinde yer alan birkaç cümlesini birlikte okuyalım:

“ İnsan onuru ile taçlandırılan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı Kimliği taşıyan hiç kimse, hiçbir makam ve güç sahibi tarafından tahkir edilemez; inancı, cinsiyeti, dili, ırkı, siyasi düşüncesi, felsefi anlayışı ve hayat tarzı sebebiyle ayrımcılığa maruz bırakılamaz, herhangi bir şekilde nefret söylemine maruz bırakılamaz.” Diye yazmışlar. Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin: Burada belirttiğiniz hususlara uydunuz mu? “Siyasal İslâm” kimliğinizle yukarıda yazılanlara uydunuz mu? Öyle olsa, Arınç’ın yakındığı o nefretin yüzdesi yine % 50 olur muydu?

“Biz muhabbet diliyle konuşuyoruz.” Diyorsunuz. Ama muhaliflerinizi şer cephesi olarak değerlendirmekten çekinmiyorsunuz?

Bir de, Hizmet Hareketi mensuplarına (Erdoğan’ın deyişiyle ablalarla , ağabeylere) ve bu hareketin Onursal yol göstericisi Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye yapılan hakaretlere kendini islâmla özdeşleştiren iktidar yöneticilerine ne derece yakışıyor. Acaba Hz. Peygamber Efendimiz’in söyledikleri ile yaşayışında bunların yaptıklarına benzer şeyler görülmüş mü?

İşte bana bunları düşündürdü, hafta boyunca dinlediğim Peygamber öğütleri.

                Saygılarımla.