Haber: Dilek Ayvalı


Geçtiğimiz yıllarda Sezen Aksu tarafından keşfedilen ve o günden bu yana Sezen Aksu’nun vokalistliğini yapan Tireli Rümeysa Tekkelioğlu’nun ilk single’ı ve klipi bugün yayınlandı.


Rümeysa ilk single'ı 'Yansın İstanbul' ile İstanbul'u yakmaya başlıyor. Sezen Aksu Üniversitesi'nin son mezunu Rümeysa'nın, sözü ve müziği Minik Serçe'ye ait şarkısı, bugün her yerde çalınmaya başladı.

Tire’de doğup büyüyen 29 yaşındaki Rümeysa Tekkelioğlu, eğitim hayatından sonra teknoloji tasarım öğretmeni olarak İstanbul’da görevine başlamıştı. Öğretmenlik görevini yaparken Acun ILICALI’nın hazırlayıp sunduğu O SES TÜRKİYE yarışmasına katılan Rümeysa, katıldığı yarışmada Sezen Aksu’nun “Ah İstanbul” isimli şarkısını seslendirmişti. Sergilediği muhteşem performansa rağmen kontenjan sorunu yüzünden yarışmadan elenmek zorunda kalan Tireli Rümeysa için usta sanatçı Sezen Aksu harekete geçti. Acun Ilıcalı’yı arayarak Tireli Rümeysa’ya ulaşan Aksu, Rümeysa’yı Türkiye’nin yeni starı yapmak için kolları sıvadı ve ona bir albüm hazırladı.

YANSIN İSTANBUL’UN SÖZLERİ

Suyun kıyısında keder kuyusunda

Bitmedi gitti iç iç hatırla

Alaca ışıklar uzanıyor sahile

Akrebi yelkovanı vuruyor tam kalbe

Ah vefasız ah kitapsız

Sen de koyup gittin bitmedi ağla ağla

Yansın İstanbul bu gece külleri savrulsun

Senin de o taştan kalbin cayır cayır kavrulsun

Şişenin dibinde sebebi derinde

Elim kolum bağlı olmasa ne fayda

Ne birinci sayfa ne sevdalı tayfa

Hiç umut yok bu gece geçiririz kayda

Ah vefasız ah kitapsız

Sen de koyup gittin bitmedi ağla ağla

Yansın İstanbul bu gece külleri savrulsun

Senin de o taştan kalbin cayır cayır kavrulsun

 

Editör: Haber Merkezi