HABER: DİLEK AYVALI

Tire’nin en eski ve köklü derneklerinden biri olan Tire Musiki Derneği, hiç ara vermeksizin sürdürdüğü çalışmalar sonucu dün gece 30. yıl dönümünü sanatseverler ile sahnede kutladı.

Türk Sanat Müziği Korosu ve enstrüman eğitimlerinin aralıksız 30 yıldır verildiği derneğin 30 yıllık öğrencilerinin de katıldığı konser Tire Belediyesi Kültür ve Sanat Salonunda yapıldı.

Şef Adnan Tanç, “İlk günkü gibi heyecanlıyım”

Konserden önce AA Muhabirine konuşan Tire Musiki Derneği Kurucu Başkanı, Koro Şefi emekli Öğretmen Adnan Tanç ilk günkü gibi heyecanlı olduğunu kaydederek şunları söyledi, “Derneğin ilk tohumları 1978 yılında atıldı. Yani 40. yıl. Resmiyet kazanması ve dernekler masasına kaydımızın 30. yılı. Bu nedenle benim de mesleğimin 50. yılı. Üçü de üst üste geldi. Çok heyecanlıyım. Aynı ilk günkü gibi. Birinci bölüme koroyu ben yöneteceğim, ikinci bölümde Özgür Yükçü yönetecek. Kendisini kutluyorum ve böyle devamını istiyorum. Bini aşkın öğrenci yetiştirdik enstruman öğreterek. Özgür dernekten yetişti, koroda saz çalan Volkan Akdır dernekten yetişti. Korodaki arkadaşlarımızın çoğu dernekten yetişme. Konservatuardan mezun olan çok öğrencimiz var.”

Şef Özgür Yükçü, “Benim için ayrı bir gurur bugün”

Daha sonra konuşan aynı dernekte müzik eğitimi alarak yetişen Tire Musiki Derneği şimdiki yönetim kurulu başkanı Öğretmen Özgür Yükçü de konuşmasında, “Benim için ayrı bir gurur bugün. Ben derneğin ilk öğrencilerindenim. Çocukluğum burada geçti. Burada büyüdüm, müzikle orada yoğruldum. Çok teşekkür ediyorum öğretmenim derneği bize emanet etti. Biz de aynı gururla aynı başarıyla sürdürmeye çalışacağız. Konserin birinci bölümünde klasik eserler seslendirilecek. Fasıl gibi bir bölüm olacak. İkinci bölümde biraz hareketli eserler seçtik. Konserin tamamı 30 yılın bir özeti şeklinde” ifadelerini kullandı.

30 yıl nasıl geçti

Konserin sunuculuğunu, 30 yıl önce konserin sunuculuğunu yapan Emekli öğretmen Ayten Kutlu yaptı ve koro sahne almadan önce ilk konserin görüntülerinden bir kesit salondaki konuklara izletildi. Ayten Kutlu sunumunda derneğin kurulma aşamasında yaşanan güçlükleri ve bugüne dek nasıl gelindiğini anlatan bir konuşma yaptı.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünü geçmişte olduğu gibi Adnan Tanç yönetirken, ikinci bölümü koronun son şefi Özgür Yükçü yönetti. Her eserin salonu dolduran kalabalık tarafından alkışlarla sonlandığı konser koro şeflerine takdim edilen çiçekler ile sona erdi.

Konsere Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu, derneğin üyeleri ve sanatsever Tireliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi