HABER: Dilek Ayvalı

Tire Kültür Derneği tarafından 14. Kez düzenlenen geceye, Tire Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve aileleri, Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Uçar, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu ve Kurucu Başkan Salih Atakan Duran, Tiromder Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Yaren Kültür Sanat Derneği Başkanı Halil Altın, CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayları Ayten Gülsever, Burak Ersen, Hakan Şenoyar ve Ali Doğu, MHP Tire Belediye Başkan Aday Adayları Sevil Sıkıcıkoğlu ve Bayram Demirel ile derneğin üyeleri katıldı.

Ali Haydar Öztürk, “ZEYBEK ATEŞİ YENİDEN FAALİYETE GEÇECEK”

Tire Kardelen Düğün Salonunda düzenlenen yemekli gecede Tire Kültür Derneği Başkanı Ali Haydar Öztürk gecenin açış konuşmasını yaptı. Öztürk şunları kaydetti, “Tire Kültür Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Derneğimiz 2005 yılında kurulmuş 13 yıldır faaliyet gösteren bir dernek. Gerçekleştirdiği faaliyetleri hepiniz biliyorsunuz. En önemlisi Zeybek Ateşi. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Zeybek Ateşi etkinliğini tekrar faaliyete geçeceğiz.”

Seyfullah Ayvalı, “EKONOMİYE VERİLEN ÖNEM, KÜLTÜRE DE VERİLMELİ”

Gecede Tire Kültür Derneği Kurucu Başkanı Seyfullah Ayvalı da bir konuşma yaparak şunları ifade etti, “Derneğimizin 14. Dayanışma gecesine hoş geldiniz. 2005 yılında sanatsever ve kültür aşığı insanlarla bir araya geldik. Biz derneği kurduğumuzda şu amaçla yola çıkmıştık, kültür hepimizin her gün konuştuğu, güncel hayatımızın içinde yer alan her türlü ayrıntıyı konuştuğumuz bir olgu. Derneğimizin görüşü, kültürün bunların hepsini doğrudan etkileyen bir unsurdur. Bir insanın nasıl siyaset yaptığını ve nasıl ürettiğini o toplumun kültürü belirliyor. Ekonomiye yapılan yatırımlar ve ekonomiye verilen önem kadar kültüre de önem verilmesi gerektiğini iddia ediyoruz.”

Programda Özlem Turan türküler seslendirdi ve Yaren Kültür Sanat Derneği Başkanı Halil Altın solo zeybek gösterisi sundu.

Editör: Haber Merkezi