Haber: Dilek Ayvalı

Yaklaşık 3 ay önce Tire’deki görevine başlayan Kaymakam Çobanoğlu kendisini ziyaret eden kurum ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye çalıştığını söyledi. Çobanoğlu, “Ziyaretime gelen herkesi yerinde ziyaret etmeye çalışıyorum. Büyük ölçüde iade-i ziyaretleri tamamladım. Bu ziyaretler çevreyi tanıma açısından iyi oluyor. Ben sosyal ilişkileri seviyorum, çarşıda pazarda vatandaşla bir araya gelmek iyi oluyor. Her Cuma farklı bir camiye gidiyorum ki o tarihi havayı yerinde solumak daha güzel” dedi.

Kaymakam Çobanoğlu, “SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ORTAK HEDEF BELİRLEMELİ”

Tire’nin ciddi bir tarihi dokusu ve kültürel yapısının olduğunu ifade eden Kaymakam Çobanoğlu, “Çok büyük ve aşılmayacak sorun yok Tire’de. Benim gördüğüm, Tire’de herkes bir şey yapmak istiyor. Sivil toplum kuruluşları oldukça faal. Bu çok güzel ve memnuniyet verici. Hedefleri belirleyerek aynı hedefte farklı platformların bir arada güzel çalışmalar yapabileceğine inanıyorum. Tire’nin sorunlarını somutlaştırarak, sivil toplum kuruluşlarının birlikte organize hareket etmeleri faydalı olacaktır. Geçtiğimiz hafta Tire Sivil Toplum Platformunun toplantısına katıldım. Toplantıda platformun amacı Tire’de sorunları belirleyip ortak hareket edebilmek. Her derneğin faaliyeti bizim için kıymetli. Ortak hareketler belirlenmeli” dedi.

Başkan Aydın, “TİRE’DE SES GETİREN PROJELER YAPIYORUZ”

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nun derneklerine gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşan Küçük Menderes Karadenizliler Derneği Başkanı Yakup Aydın, “Karadenizliler olarak Tire’de yaşamaktan mutluyuz. Tire’de biz de kendi kültürümüzü yansıtan projelerle yer aldık ve devam etmek istiyoruz. Yeni bir dernek olmamıza rağmen Tire’de faal olmaya çalışıyoruz. Ses getiren işler yapıyoruz. 15 bin kişinin katıldığı festival düzenledik. Tire kaymakamlığının yapacağı her projede ne katkı sağlayabileceksek yer almak isteriz. Bizim de gerçekleştireceğimiz projelerde sizden destek göreceğimize inancımız tam. Samimiyetiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi