Haber: Dilek Ayvalı

İzmir'in Tepecik Semti'nde yaşayan ve karşılaştıkları ayrımcılığa müzikle isyan ederken, yaşam tarzları, müzik ve kültürlerini küçümseyenlere karşı konservatuvar okuyup Hamdi Atakay yönetimindeki Tepecik Filarmoni Orkestrası'nı kuran Roman gençler "İlle de Mozart olsun" adını verdikleri konser ile Tire’de sahneye çıkıyor.

26-27 Mart 2016’da Tire’de TİROMDER ev sahipliğinde düzenlenecek olan Romanlar İçin Sivil Diyalog Ağı (RODA) Toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek olan kültür sanat etkinliklerinde Tepecik Filarmoni Orkestrası sahne alacak. RODA’nın Tire’deki toplantısı Tire Ticaret Odası’nda yapılacak.

Tiromder Kültür ve Sanat Gecesi’nde ayrıca Yönetmen Elmas Arus’un Avrupa Komisyonu Raul Wellenberg İnsan Hakları Ödüllü BUÇUK Belgeseli gösterimi ile plaket takdimi yapılacak.


Programla ilgili konuşan Tiromder Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, “Bu geceyi düzenlememizdeki asıl gaye roman kültürünü sanatını tanıtıp romanların gerçek yaşam hikâyesini ortaya koymak ve romanlara karşı ön yargıyı kırmak. Bu anlamda Tire’de ilk kez gerçekleşecek bu etkinlikte derneğimize destekleri bulunan Tire Belediyesi, Tire Ticaret Odası, TOSBİ, Tire Süt Kooperatifi, Tire Kültür Derneği, Ege Sucukları Ali Kasap ve Otel Tirem’e Tiromder Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi