29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihlerinde bu yıl 82’ncisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nda stant açacak olan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) hazırlıklarını tamamladı.

 

Küçük Menderes Havzası’nın tarihi, kültürü ve sosyal yaşantısını en iyi şekilde yansıtan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, envanterindeki çok özel obje ve materyalleri İzmir Fuar’ında sergileyecek.

 

Fuar Alanı 2’inci hol 2190 numarada açılacak olan 20 metrekarelik stantta, orijinal kıyafetleri giydirilmiş efe heykeli,  kadife sim sırma işlemeli yüzyıllık bindallı gelinlik, pirinç boncuktan yapılmış alınlık, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı Ödemişli Dr. Mustafa Bengisu’ya ait cep saati, Ankara’nın başkent ilan edilmesine dair kanun maddesinin bulunduğu belge, Mustafa Kemal Paşa’nın 9. Ordu Kıtaatı Müfettişi sıfatıyla Samsun’a gönderilmesine dair ıslak imzalı orijinal belge ve çok özel objeler yer alacak. Müze ve arşiv çalışmalarının yanında akademik yayıncılık da yapan ÖYKAM standına ilginin yoğun olması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi