Ödemiş Halk Eğitim merkezinde uzun bir süredir usta öğretici olarak görev alan kaligrafi sanatçısı Murat Bölce, Ödemiş uzun sokakta yeni mekânında sanatını sergiliyor. Bölce, aynı zamanda Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kaligrafi kursunda öğrenci yetiştiriyor.
“YAZI İNSANOĞLUNUN MEDENİYETİNİ TEMSİL EDER”
Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin ve ailesinin desteğiyle bir sanat atölyesi oluşturduğunu belirten Bölce ; “Ailemin ve Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin’in desteğiyle bir sanat atölyesi oluşturdum. Yazıya büyük bir aşkla bağlıyım. Yazı insanoğlunun medeniyetini ve ilkesini temsil eder. Tabi bu aşk sadece yazı yazma değildir. Yazıda kullanılan araçlara da hürmet ederim. Ellerime mürekkep bulaştığında yıkamam. Eğer uzandığım yerde ayak ucumda kâğıt varsa yerimi değiştiririm, çünkü kuran o kâğıdın üzerine yazılıyor. İnsanlar âşık olurlar severler ve mutlu olurlar. Ama ben Aşkı yazıda buldum. Çünkü elimle tutup gözümle görebiliyorum”
“KALEM ERKEĞİ KAĞIT İSE KADINI TEMSİL EDER”
Sözlerine Kuran’da geçen kalem suresiyle devam eden Bölce ; “Kalem süresinde dendiği gibi kaleme ve yazdıklarına and olsun. Benim için kalem bir erkeği temsil eder. Kâğıt ise bir kadını temsil eder. Kalem yazdıkça, kâğıtta kendini bulur. Ben yazılarımı yazarken elimle aklımla değil yüreğimle yazıyorum. Çünkü yüreğimden geçen sözler mürekkep olup gönül kalemimden kâğıda aktarıyorum.”
“AMACIM KALİGRAFİ SANATINI ÖDEMİŞ VE ÇEVRESİNDE YAŞATMAK”
Arkadaşlarının bu sanatı sanatını tatil mekânlarında daha çok ilgi göreceğini belirtiklerini söyleyen Bölce ; “ Bütün arkadaşlarım bana uzun zamandır bu sanatın yerinin Ödemiş değil turistik mekânlar olduğunu söylüyorlar ve orada daha çok para kazanıp daha çok değer verileceğini belirtiyorlar. Aslında bu düşüncelerine katılıyorum. Benim amacım Ödemişte ve çevresinde bu sanatı en iyi şekilde yaymaktır. Eğer ben arkadaşlarım gibi düşünmüş olsaydım. Ödemişte kaligrafi sanattı denilen bir şey olmazdı”
“BAŞKAN BADEM’DEN DESTEK İSTİYORUM”
Kendisine destek verenlere teşekkür eden Murat Bölce ; “Öncelikle bana bu sanatı öğreten kaligrafi ustam Murat İncekara’ya çalışmamalarıma destek vererek yardımlarını esirgemeyen Ödemiş Halk Eğitim Merkezi ailesine ve çalışmalarıma destek veren her zaman yanımda olan müdürü Yunus Ergin’e ve Adem Sevgi’ye  sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Badem’den bu sanata destek vermesini istiyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Efendiler hepiniz milletvekili, bakan, hata cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız” demiştir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi