Haber: Nazif HARUPÇU



Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye ÖYKAM Müdürlüğünde Belediye Başkanı Bekir Keskin ve basın mensupları ile bir araya geldi.

ÖYKAM Müdürlüğünde Ödemiş’in geçmiş tarihi ve objelerinin yer aldığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Kaymakam Dölek şunları söyledi,

“Ödemiş’in 300 yıllık geçmiş bir tarihi olsa da kökleri de binlerce yıllara dayanan medeniyetleri bağrında taşıyan önemli bir kent.

Ödemiş’in köklü ve zengin bir kültür geçmişi olduğunu buraya getirilen objelerden görüyoruz. Geçmişi bilmek için mezar ziyaretlerinde Osmanlıca mezar taşlarında havzayı yöneten kişilerin isimleri bulunmakta. Bunun için de Osmanlıca dil kursları ile ilgili çeşitli kurslar açıldı. Tarihimizi bilmek zorundayız. Ödemiş ve çevresinde tarih yatıyor. Ödemiş Belediye Başkanımız Bekir Keskin ve Müze Müdürümüz Prof. Dr. Engin Berber’in çalışmaları ile İlçemizin genel tarihi ve çalışmaları artık müzemizde ve kayıt altında. Hazırlanan kitaplarda bunları göstermekte. Bu müze havzamızda örnek ve başlı başına bir olay. Bunları kamuoyu ile paylaşıp sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımızın da gününü kutluyorum.” dedi

Daha sonra Ödemiş Belediyesi, Youth Services Centre (Gençlik Servisleri Merkezi) tarafından organize edilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Değişim Programıyla Sırbistan, Slovakya, Fransa, İtalya, Güney Kore, Yunanistan ve İspanya’dan gelen 13 yabancı öğrenci ile Kaymakam Abdullah Dölek ve Belediye Başkanı Bekir Keskin kendileri ile İngilizce konuşarak kentimize hoş geldiniz dediler ve Ödemişle ilgili bilgiler verdiler.

Editör: Haber Merkezi