Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman hafta sonu Ödemiş Birgi’de ziyaretlerde bulundu. İlçe Kaymakam vekili  Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak,  Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir ve AK Parti yöneticileri, Müze Müdürü Feride Kap’ın katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde ilk olarak Çakırağa Konağı ziyaret edildi.
Bakan Yardımcısı  Hüseyin Yayman Çakırağa Konağı’na hayran kaldığını ifade ederek; “Ödemiş ilçesinin en önemli eserlerinden biri olan Çakırağa Konağı’nı yerinde görmek istedik. Tarihi ve doğasıyla burası görülmesi gereken ender yerlerimizden biri. Çakırağa Konağı’nın restorasyon projesinin hızlandırılması konusunda  görüşmeler yaptık. Bu çalışmaların takipçisi olacağız. Birgi’nin tanıtılması, tarihte hak ettiği yere gelmesi için Bakanlığımız, Kaymakamlığımız, belediyemiz işbirliği ile çalışacağız” dedi.
Daha sonra Aydınoğlu Camii ziyaret eden Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
İmamı Birgivi’ye destek
Birgi’deki ziyaretler kapsamında İmamı Birgivi ziyaret edildi.  Girişteki işyerlerinde esnafla sohbet eden Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, esnafın sattığı ürünler hakkında bilgiler aldı.  Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, İmamı Birgi çevresindeki işyerlerinin düzenleme projesi için destek istedi. Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman projeye destek sözü vererek, en kısa zamanda çalışmalara başlanmasını söyledi. Program kapsamında Dervişağa Medresesi ve Ödemiş Müzesi ziyaret edildi.
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; “Çarşamba günü Ankara’da yapılan toplantıda Bakan Yardımcımızın bölgemizdeki programlarını duyunca  Ödemiş’e davet etmiştim. Bizi kırmadı ve bugün buraya geldi. Kendisine çok teşekkür ederiz. Bugünkü ziyaretlerimiz kapsamında da Ödemiş’in tarih, kültür ve turizm açısından çok önem taşıyan Birgi’ye destek konusunda katkı sağlayacaklarını ifade etti. Çakırağa Konağı’nın restorasyonun hızlandırılmasıyla ilgili görüşmeler yaptı. İmamı Birgivideki işyerlerinin düzenlenmesi için destek sözü verdi. Ödemişliler adına Bakanlığımıza çok teşekkür ederim” dedi. 
Editör: Haber Merkezi