Ödemiş Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan ve Ödemiş Belediyesi’nin ortak olduğu “İpekle Geleceğini Doku” projesi, Sabancı Vakfı’nın “Toplumsal Gelişme Hibe Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı ve proje uygulaması 26 Ağustos 2013 tarihinde gönüllü olarak kurslara katılan kadınların ipek çekme ve boyama eğitimleriyle başladı.

 

30 KADIN İPEK ÇEKİYOR VE BOYUYOR

Yörenin çalışkan kadınlarının yetenekleriyle ipekböcekçiliğini yeniden canlandırarak aile ve kent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla uygulanan proje kapsamında Birgi’de başlayan eğitimler, sabah ve öğleden sonraları gruplar halinde yapılıyor. İlk aşamada beş grup halinde toplam 30 kadına ipek çekme ve boyama eğitimi veriliyor.

 

SON USTALAR EĞİTİYOR

İpek çekmede son ustalardan Mehmet Bozbağ ve Emin Sevgel tarafından verilen eğitimlerde kadınlara, ipeğin elde edilişi, fiziki ve kimyasal özellikleri gibi bilgiler ile kozaların kalitelerine göre ayrılması, koza kazanında pişirilmesi, soğutulması gibi teknikler uygulamalar eşliğinde öğretiliyor.

4 Ekim’e kadar eğitim alarak ipek çekme ve boyamada başarılı olan kadınlara Birgi ve Ödemiş’te dokuma eğitimi verilecektir.

Editör: Haber Merkezi