Yüksel BALCI

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni gezmeye gelenler, berberler odası, ayakkabıcılar odası, tütün odası, sinema makinelerinin bulunduğu makine odasında bulunan ve aynen insanlara benzeyen mankenleri gördüklerinde önce bunları insan zannederek selam vermeleri, ilgi uyandırıyor.

Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Şifa Çelik ve 4. Sınıf öğrencilerinden Ayhan Kahraman adlarındaki öğrenciler, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini gezdiler. İkinci katı gezmeye çıkan, Çelik ve Kahraman sinema odasının önünde karı koca ve bir çocuğuyla sinema bileti için sıraya giren mankenleri görünce, mankenler aynen insana benzedikleri için mankenleri gerçekten insan zannedip, mankenlere selam verdiler.

Öte yandan müzede bulunan, ayakkabıcılar odasını ziyaret eden yeni evli İsmail Öztürk ve eşi Sevi Öztürk odaya girdiler. İsmail Öztürk ‘ Selamünaleyküm. Hayırlı işler, kolay gelsin’ deyince ses mankenlerden gelmemesi üzerine, İsmail Öztürk’ün eşi durumu fark etti. Eşine bunun manken olduğunu söylemesi, müzede kendi aralarında kahkahalara neden oldu.

İsmail Öztürk, “ Odalar ve içerisindeki ayakkabıları yapmaya çalışan mankenler, o kadar güzel yapılmış ki insandan hiçbir farkı yok. Ben içeri girer girmez, bu çalışan görünümü verilmiş mankenleri insan zannederek selam verdim. Eşimin uyarması üzerine, durumu fark ettim. Birçok arkadaşımdan duydum ki, benden başka, birçok ziyaretçi bu mankenleri insan zannederek, benim gibi selam verdiklerini öğrendim. Bu durum, bizim için bir anı olarak her zaman saklanacaktır.  Bu ortamı yaratan sanatkârları kutluyorum.” 

 

Editör: Haber Merkezi