Türkiye’nin seçkin eğitim kurumları arasından seçim yapılarak oluşturulan “Eğitimde İyi Örnekler Konferansları”na eğitim kurumları dışında ilk kez bir belediye olarak “Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi” davet edildi.
Eğitim Reformu Girişimi'nin her yıl düzenlediği “Eğitimde İyi Örnekler Konferansları”nın dokuzuncusu bu yıl 31 Mart'ta Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi, Eğitim Reformu Girişimi’nin daveti üzerine konferansa katılarak tanıtım masası açtı ve Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi sorumlusu Vedat Serim ile Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi araştırma görevlisi Sevilay Atmaca merkezin çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Ödemiş Deneme ve Bilim Merkezi masası katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Başta öğretmenler olmak üzere, aralarında Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, veliler ve eğitime ilgi duyan kişilerin bulunduğu bin 300'e yakın katılımcı gün boyu süren etkinliklere katıldı.
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2012, birçok seminer ve atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı. Edebiyattan görsel sanatlara, ekolojiden fotoğrafçılığa, kukla yapımından eleştirel düşünmeye birbirinden farklı birçok alan ve konunun eğitim ortamlarında ele alınmasına ilişkin gerçekleştirilen atölye çalışmaları da konferansın yan etkinlikleri arasında yer aldı.
Editör: Haber Merkezi