HABER: Yüksel BALCI

Ödemiş’in Seyrekli Mah. Oturan 21 yaşındaki Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Söğüt MYO 2.sınıfa devam eden Gülcan Kurtmen ile Ödemiş Yenikent  sitesinde oturan 19 yaşındaki Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar MYO 1.sınıf öğrencisi Begüm Korkmaz’ı palyaçoluk tanıştırdı.

Sosyal medya facebook’ta arkadaş oldular.

5 yıldır palyaçoluk yaparak, düğün, sünnet, doğum günlerinde ve eğlencelerde kendini gösteren Begüm Korkmaz palyaçolukla ilgili çalışmaları sürdürürken, kendi gibi üniversiteli Gülcan Kurtmen’den facebooktan bir mesaj aldı. Ailelerin tanışmasıyla dostluk bir hayli arttı.

Begüm Korkmaz’ın palyaço olduğunu gören Gülcan Kurtmen, palyaçoluğa heves sardı. Kısa zamanda palyaçoluğu öğrenen Gülcan Kurtmen, kıyafeti ve yüz boyama kalemleri olmadığı halde, arkadaşından temin ettiği kıyafet ve boyalarla işe başladı. İlk olarak Gereli Mahallesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde kendini gösteren genç kız, gün geçtikçe profesyonel palyaçolara taş çıkartacak duruma geldi.

Kısa zamanda, dostluklarını  ilerleten genç kızlar, artık düğünlerde, sünnetlerde, doğum günlerinin değişmez ikilisi olarak yerlerini aldılar. Üniversiteli genç kızların palyaçolukdaki başarıları çevrede taktirle karşılanıyor. Palyaçoluktaki kazandıkları paralarla, kendi ihtiyaçlarını karşılarken , artan paralarını da ailelerini vererek evlatlık görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar.

Gülcan Kurtmen “ Bir gün facebookta dolanırken, arkadaş önerilerinde görmüştüm. Normalde, arkadaş önerilerini pek dikkate almam. Begüm’ü gördüğümde kanım kaynadı. Bana iyi bir arkadaş olacağını düşündüm onu o an ekledim. Oda kabul etti ve biz mesajlaşmaya başladık. Daha sonra kendisinin palyaçoluk yaptığını öğrendim. Fotoğraflarını gördüğümde çok şaşırdım gerçekten hoşuma gitti. Dışarıda karşılaştığımızda, birbirimize selam veriyorduk derken, dostluğumuz daha da arttı. Birlikte palyaçoluğa başladık, 2 yıldır palyaçoluğu en iyi şekilde sürdürmeyi çalışıyoruz. İlk işimiz bayanlar arası kına gecesiydi. Ben ulaşımdan dolayı, evime gidemediğim için onlarda kalmıştım. Ailesi beni çok hoş karşılamıştı. Bu vesileyle ailelerimizi tanıştırdık. Kardeşten öte olduk, ailelerimize yük olmadan eğitim masraflarımızı karşılıyoruz buda bize mutluluk vermektedir.”

Editör: Haber Merkezi