Haber: Nazif Harupçu

 

Denizcilik, Habercilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde düzenlenen Bal Festivali’ne Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim ve Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler ve Kaymakçılı vatandaşları davet etti.

Bayram tatilini Erzincan ilinin Refahiye ilçesindeki evinde geçiren Denizcilik, Habercilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, burada düzenlenen 15. Bal festivali nedeniyle Ak Parti Ödemiş ilçe Başkanı Ali Hadim ile Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler ve Kaymakçılı vatandaşları davet ederek evinde ağırladı. Daha sonra da Dumanlı Yaylası’nda düzenlenen Bal ve Şenlikleri Festivali’ne katıldılar.

YILDIRIM, “KAYMAKÇI VE ÖDEMİŞLİ HEMŞERİLERİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Festival alanında kurulan Yörük çadırında Bakan Yıldırım, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler sohbet etme imkânı buldular. Bakan Yıldırım Bal festivalinde,  “İzmir’in Ödemiş ilçesinden ve Kaymakçı Beldesi’nden misafirlerimiz var. İki yıldır bizi yalnız bırakmıyorlar. Kendilerine Erzincanlılar adına hoş geldiniz diyorum. İzmir’in Ödemiş ve Kaymakçı Beldesi’nden bu festivale katılan hemşerilerimiz bizi burada yalnız bırakmadılar. Kardeşliğin din ırk ve mezhep ayrımı yapılmadan nasıl olabileceğini gösterdiler. Kaymakçı da örnek davranış göstererek Refahiye halkıyla buluştu” dedi.

ÜNLÜ TÜRKÜCÜ ZARA SAHNE ALDI

Kaymakçılı vatandaşlarda bu nezakete, bakan Yıldırım’a tezahürat yaparak cevap verdiler ve Kaymakçılıların yurdun dört köşesinde var olduklarını bir kez daha gösterdiler. Festival kapsamında Dumanlı Yaylası’nda başlayan etkinliklerin akşamki bölümünde ilçe merkezinde halk konseri düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın yanı sıra yüzlerce vatandaşın da katıldığı konser çeşitli sanatçılar sahne aldı. Gece geç saatlere kadar süren müzik şöleninde ünlü türkücü Zara’da söylediği türkülerle konsere gelenlere keyifli bir akşam yaşattı.

Editör: Haber Merkezi