Haber: Dilek Ayvalı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ümit Bağatur'un Tire Necip Paşa Kütüphanesine 400 yıllık Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ümit Bağatur’a, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven teşekkür belgesi takdim etti.

Tire Necippaşa Kütüphanesinde gerçekleşen buluşmada Ataseven şöyle konuştu, “Sevgili Ümit Bağatur hocamız bize 4 asırlık el yazması bir Kuran-ı Kerim hediye ettiler. Bu Kuran-ı Kerim’i kütüphanemizde korumaya ve araştırmacıların ihtiyaçlarını gidermesi iççin muhafaza edeceğiz. Biz de kendilerine bugünün anısı olmak üzere bir teşekkür belgesi takdim ediyoruz” dedi.

Ümit Bağatur da müdür Atasseven’e teşekkür etti.

DAHA ÖNCE DE TİRE’DE 442 TARİHİ KİTAP BULMUŞTU

Öte yandan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı alanında yaptığı yüksek lisans çalışmaları kapsamında 2020 yılında saha araştırması yapan Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 26 yaşındaki Ümit Bağatur, tarihi Karakadı Camisi'nin yakınında bulunan ve türbe zannedildiği için içine girilmeyen mekanda 18'i el yazması yaklaşık 400 yıllık olduğu düşünülen 442 kitap bulmuştu. Bağatur durumu Vakıflar Genel Müdürlüğüne bildirmiş ve polis gözetiminde türbe zannedilen yerden eserler alınmıştı.

18'inin el yazması olduğu belirlenen eserler Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışmasıyla korunma altına alınmıştı.

Editör: Haber Merkezi