Mahalli seçimlere çok az bir zaman kaldı. Belediye Başkan adayları ve ekipleri son dönemeçe girmek üzereyken Küçük Menderes Havzasında seçim yarışı tam hız devam ediyor. Uzun süredir sizlere bu köşemde ulaşamama sebebim tamamen kişisel tercihle ilgili ancak çevremden gelen yoğun talep üzerine bölgemizle ilgili son siyasi durumu analiz etmeye karar verdim ve klavyemin başına geçtim.

Bölgemizde yer alan Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz ve de Beydağ ilçelerindeki yarışın neticesi herkesin merak konusu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kimi sadece kendi çevresine bakarak şimdiden zafer nidaları atarken kimileri biraz daha temkinli yaklaşarak tahminlerinde daha temkinli davranıyor.

Bu seçimlerin diğerlerinden farkı ülkemizde bir ilke imza atılacak olması. Bütün şehir düzenlemesiyle birlikte kapatılan belde belediyeleri ile birlikte tüm köylerin de ilçe belediyelerine katılması ile çok farklı bir tablo oluştu. Hayatında hiç İl merkezine gitmeyen seçmen bile Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçecek. Bugüne kadar sadece ilçe merkezinde yapılan tahminler köy ve beldelerin katılımıyla birlikte daha da zorlaştı. Geçmiş dönemlerde konvoydaki araç sayılarına bakıp tahminde bulunanlar üzerinde artık hangi unsurlar etkili olacak? Bilinmez!

Uzun zamandır Beydağ ve Kiraz siyasetine uzak kaldığım için bir Beydağ ve Kiraz ile ilgili bir değerlendirmede bulunmak istemiyorum. Diğer ilçelere gelince ayrıntılarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacak olduğumdan 30 Mart akşamına ilişkin öngörülerimi kısaca sizlerle paylaşmak isterim.

Tire’de de yarış yine CHP, AKP ve MHP arasında geçiyor.  Mevcut Başkan Tayfur Çiçek’e yönelen yoğun tepkilere MHP’nin yükselen grafiği de eklenince yarışta favori olarak HASAN ÇAĞLI görülmekte. Bu arada yarışın diğer ismi AKP’den Mehmet ÇELTİKÇİOĞLU da ikilinin arasından sıyrılmaya çalışacak.

Bayındır’daki yarışta CHP’li Ufuk SESLİ ve AKP’li Mehmet KERTİŞ’e göre daha avantajlı görünen MHP adayı Mümtaz ALMIŞLAR Bayındır’da ipi göğüsleyecek gibi.

Ödemiş’te de yarış çok çetin geçiyor. Son iki dönemin Belediye Başkanları CHP’li Bekir KESKİN ve AKP’li Mahmut BADEM’in karşılarında bu kez gencecik bir aday olan Mehmet YILMAZER var. Uzun yıllardır iki partinin seçim yarışında olduğu Ödemiş’te bu kez seçim heyecanı üç parti ile her geçen gün artmakta. Her ne kadar bilimsel bir dayanağı olmasa da istatistikler gösteriyor ki Ödemiş’te hiçbir tarihte üst üste iki kez kazanan bir Belediye başkanı olmadı. 33 yaşındaki Mehmet YILMAZER Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayken aday oldu ve kısa zamanda Ödemiş siyasetinde en çok konuşulan isim oldu. Yeni bir ses, yeni bir yüz olan Mehmet YILMAZER Stopar Araştırma Şirketi anketlerinde de yüzde 31 ile rakiplerinin üstünde yer alıyor. Görünen o ki Ödemiş’te de Mehmet YILMAZER ile MHP zirveye yakın.

              Seçim sonuçları elbette sandıklar açılınca göz önüne serilecek ama görüne o ki Küçük Menderes Havzasında MHP büyük atakta. Belki de Kiraz-Ödemiş-Tire-Bayındır hattı tarihinde ilk kez MHP’li Belediye Başkanlarının hizmetine tanık olacak. Bekleyip görelim.

Not: Özellikle Ödemiş’le ve adaylarla ilgili ayrıntılı analizlere önümüzdeki günlerde devam edeceğim.