“Her zaman yaptığın şeyleri yapmaya devam ettiğin sürece, her zaman elde ettiğin şeyleri elde edeceksin”. H. Jackson Brown

Yaşama hepimiz belli bir potansiyel ve hayvani bilinç ile geliriz (yeme, üreme ve uyuma hali).  Başlangıçtan yaşamın sona ermesine kadar da fiziksel olduğu gibi karakter olarak da gelişiriz. Bu, özümüzde var olan potansiyeli yükseltme haline ‘Kişisel Gelişim’ diyebiliriz. Kişisel gelişim, kişinin kendisini değiştirmesini ve geliştirmesini kapsar. Kişi, öncelikle kendini tanımaya başlar. Şu an kim olduğunu, tüm özelliklerini gözden geçirir.

Kişisel Gelişimin tarihi başlangıcı her ne kadar insanlığın var olmasıyla başlasa da bilimsel süreç 1900’lü yılların başına dayanır.  “Neden bazı insanlar mutlu bazı insanlar mutsuz?” ya da “Neden bazı insanlar başarılı bazı insanlar başarısız?” soruları ile başlayan araştırmalar, yapılan sayısız deneyler bizi bugüne getirmiştir.

Her Şey Gibi Gelişim De Adım Adım

Kişisel Gelişimde ilk adım, değişime karar vermektir. Karar verdiğiniz an değişim ve gelişim süreciniz başlar. İkinci adımda olumlu ve olumsuz yönlerinizi tespit edersiniz.  Kişisel gelişim, kişinin kendisini “bireysel” olarak değiştirip geliştirmesi olduğundan üçüncü adımda olumsuz yönleriniz ile ilgili neler yapabileceğinizi keşfetmelisiniz. Dördüncü adımda; olumsuz yargı, inanç ve düşüncelerinizin de farkına vararak bunları olumluları ile değiştirmelisiniz. Çünkü ‘Kişisel Gelişim’ bilinçli değişmeyi gerektirir.

Kişisel Gelişim Size Ne Kazandırcak?

Gelişim süreciniz ilerledikçe yaşadığınız olaylara bakış açınız değişeceği için olaylar karşısında verdiğiniz tepkiler de değişmeye başlayacak ve bir süre sonra etrafınızdaki canlı cansız her şeyin değişmeye başladığını göreceksiniz.  Ayrıca gelişmeye devam ettikçe kendinizle de barışacaksınız. Bu yükten kurtulduğunuzda kendinizi daha doğru ifade edebilecek bununla birlikte daha sağlıklı ilişkiler kurabileceksiniz. Bu da size huzuru, mutluğu, daha üretken ve güçlü olmayı getirecektir. Çünkü artık siz, “beni ne mutlu eder?’in cevabını verebilecek hale gelirsiniz. Kişiliğiniz değiştikçe yaşamınız da değişir.

Size Birkaç İp Ucu

Değişime açık olun, deneyimlerinizin farkına varın, bakış açınızı değiştirin, zamanınızı iyi kullanın, motivasyonuzu yükseltin, karasızlıklarınızı aşın, hedeflerinizi netleştirin, başarılı olmaya odaklanın. Sorunlarınızı tek başınıza aşamıyorsanız bir uzmana danışın.

Sevgi ve huzurla...

Ayşen AKBULUT

Kişisel Seanslar, Kupa Terapisi (hacamat), Subliminal Cd. ve Kişisel / Grup Meditasyonları için lütfen randevu alınız. 0.534.628 72 27

Facebook: 8/9 Kişisel Gelişim Merkezi – Ayşen Akbulut