Günün stresine, telaşına bir de geçmişin pişmanlıkları, geleceğin endişesi eklenince ruhumuzdaki, bedenimizdeki yük giderek ağırlaşır. Acılar, kayıplar, bilinmeyenler, korkular bizi hep bir çıkmaza sokar. Ruhsal, duygusal ve fiziksel sağlığımızı koruyabilmemiz için kendimize zaman ayırmamız oldukça önemlidir. Kendinize ayıracağınız bu sürelerin etkilerini çok kısa zamanda fark edeceksiniz.

Birçoğu kendine zaman ayırmayı paraya bağlar. Elbette maddi olanaklar seçenekleri çoğaltır. Ben o yüzden özellikle bedava olanları seçtim. Aslında çok fazla yöntem var yeter ki yapmak isteyelim. Ben örnek olması açısından (tabi bir de gazetedeki yerim açısındanJ ) birkaç öneride bulunacağım. Belki de sizde küçük bir kıvılcım çakılmasına sebep olur ve siz kendiniz için en doğru rahatlama (ara verme) şeklinizi bulursunuz.

Dua: Kelime olarak, çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek manasına gelir. Ben Yaradan’la direk konuşanlardanım. Tüm samimiyetimle, istediğim zaman istediğim pozisyonda bir dostla konuşur gibi konuşurum. Zira en büyük dostumun o olduğu bilirim. Siz de içinize en sinen hazırlıkla, istediğiniz gibi seslenin.

Şükür (Teşekkür): Gün içinde verdiğiniz kısa aralarda yaşamınızdaki iyi şeyler için şükredin. Şükür etmeye başladığınızda göreceksiniz ki içinizi bir huzur, yüzünüzü bir tebessüm sarıyor.

Meditasyon (derin düşünme): Telkin meditasyonlarının dışında, meditasyon da aslında Yaradan’la iletişim ve iç rahatlama için en etkili yollardan biridir.

Doğada yürümek: Yürüyüş zihni sakinleştirmek için en etkili yolardan biri. İster grup halinde doğa yürüyüşleri yapın isterseniz tek başınıza sadece yürüyün hiç fark etmez. Gevşeyip, rahatladığınızı göreceksiniz.

Evrenin güzelliklerini seyretmek: Bu aslında tamamen sizin güzellikten ne anladığınıza ve elbette yüreğinizde ne kadar sevgi olduğuna bağlı. Denizi, gökyüzünü, kuşların uçmasını seyredebileceğiniz gibi daha birçok güzellik keşfetmek sizin elinizde.

Sevdiğiniz bir şeye dokunmak: Bu da aslında bir üst maddeyle aynı içerikte. Bir hayvana da dokunabilirsiniz sevdiğiniz bir kişiye de. Burada önemli olan bunu bir görev olarak değil yaşamda kendinize küçük bir es vererek, hissederek yapmanızdır.

Hayal etmek: Gözlerinizi kapatın, ister derin bir sessizlikte isterseniz soft bir müzik eşliğinde bir hayalinizi sanki olmuşçasına düşleyin.

Film, müzik: Uzun zamandır izlenmeyi bekleyen bir film ya da hiçbir şey yapmadan kendinizi sadece melodiye bıraktığınız bir müzik. Bence hemen yapmalısınız.

Sevdiklerinizle sohbet: Tadına doyulmaz, değerine fiyat biçilmez. En sevdiklerimden :)

Lütfen zamanım yok demeyin. Siz bilinçli, keyifli aralar vermezseniz sistem sizi daha keyifsiz ve zorunlu aralar vermek zorunda bırakır (hastalık gibi). Her zaman ne kadar değerli olduğunuzu hatırlayın. Siz olmasaydınız bu kainat eksik olurdu.

Sevgi ve huzurla…