( 2020  Olimpiyat  Oyunları )

“ Dopingcilerin, Şikecilerin, Gezi Parkı Çapulcularının Ülkeye verdiği zararı acı şekilde yaşadık. 2020 Olimpiyat Oyunlarını alamadık diye sevinenler bile var.”

Arjantin’deki; 2020 Olimpiyat Oyunlarının verileceği şehrin belirlenmesi için yapılan oylama öncesi, Ülkemiz adına yapılan sunum mükemmeldi, hatasızdı. 50 dakika sürdü. Devletimizin  de üst düzey katılımı ile buraya kadar her şey mükemmeldi. Ta ki; Batılı Devletlerin Olimpiyat Kurullarındaki Üyelerin canımızı acıtan soruları gelene kadar.

Ülkemizdeki özellikle son iki yılda yaşanan doping olaylarını sordu biri.

Bir diğeri; Kasıtlı bir şekilde, Gezi Olaylarını, Olimpiyatlara karşı düzenlenmiş bir gösteri kılığına sokup can alıcı soruyu sordu. Heyet temsilcilerimiz, yapılan kamu oyu araştırmalarında, % 94 İstanbul’nun evet dediği gerçeğini haykırsalar da işin burada bittiğini anladım ve saatlerdir ümitle beklediğim oylamayı beklemeden televizyonu kapadım.

Avrupa Birliği Ülkelerindeki Ülkemize karşı olan olumsuz tavır burada da yüzünü göstermiş oldu. Haçlı zihniyetinin bir örneğini daha sergiledi Batı. Ne hazindir ki; Batılı Ülkeler bizim doping kusurlarımızı ve Gezi Parkı olaylarını bahane edip, Japonya’daki Nükleer sızıntıdan önemli gördüler ya pes doğrusu.

İlk sunumu biz yapmıştık. İspanya öğünerek yaptı. Uluslar Arası Olimpiyat Komitesinin bir üyesi sorduğu can alıcı bir soruyla İspanyol’ların da ümitlerini söndürdü. İspanya’da doping kontrolü için sporculardan alınan kan örneklerinin ortadan kayboluşunu sordu işi bitirdi. Japonya demek ki, çok önceden belirlenmişti. Bizim Heyetteki siyasilerin doping için ne denli yasal düzenlemeler yapıldığını ifade etmelerini hiç nazara almadılar.

Dopingci sporcular, onların çok daha fazla günahkâr antrenörleri, utanmaz şikeciler, Gezi Parkı çapulcuları gözünüz aydın olsun. Bize sorulan sorulardan biri de, sporcuların ulaşım sorunu ve İstanbul’un karmaşık trafiği oldu. Peki, dünyanın en kalabalık şehirlerinde Tokyo trafiği pek mi rahat. İhtimal dahilindeki bir deprem Tokyo Metrolarını etkilemez mi? Hem Tokyo daha önce Olimpiyat da düzenlemiş. İspanya’da da düzenlenmiş (Barcelona).

Havaalanı yeterliliğini sordular bir de. Başbakan’ın 3 ncü 100 Milyon yolcu kapasiteli İstanbul’un 3 ncü hava alanının 2017 de biteceği tezi de kabul görmedi.

Sunumlarda bir şey daha dikkatimi çekti.

 Yeşil alan itibarile İstanbul çok farklı, Madrid ve Tokyo’ya nazaran.Türkiye’mize ve İstanbul’umuza yazık ettiler.