Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan, Hz.Muhammed’i anma günleri Tire’de de, Güme Dağı’nın zirvesindeki Büyükkemerdere köyünde yapılan etkinliklerle başladı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Tire’nin Büyük Kemerdere köyünde Tire Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen kutlamaya Tireliler büyük ilgi gösterdi.

Törende ilk olarak Tire Halk Eğitimi Merkezi’nin ve Tire’nin ilk mehter takımı olma özelliğini taşıyan mehter takımı konser verdi. Katılımcıların büyük bir beğeni ile izlediği mehter takımı görücüye çıktığı bu ilk konserinden tam not aldı.

Mehter takımının konserinin ardından kısa bir konuşma yapan Tire İlçe Müftüsü Salih Sağlam, “Bu mehter takımını bu şekilde yetiştiren ve bundan sonra ilçemizin gurur kaynağı olacak olan mehter takımımızın başına teşekkür ediyorum. Mehter takımımızın yetişmesinde Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüzün de gayretleri çok, kendisine de teşekkür ediyorum. Cenab-ı hak hepimize sevgili peygamberimize ve Türk milletine layık insanlar olmayı, birlik beraberlik kardeşlik duyguları ile yaşamayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Mehter takımının ardından Tire Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi konseri sundu. Konser büyük bir beğeni ile dinlendi.

Konserin ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bu adetler örfler bizleri yarınlara götüren bizleri tarihten gelen o misyonu ile birlikte daha ilerilere götüren güzellikler. Bizler bu özelliği kaybetmeden ilerlemeye devam edeceğiz.

Hz. Peygamber’i anmak, onun yaşamış olduğu birçok şeyi bizzat hissederek yaşamak en önemli nokta. 2012 yılındaki kutlu doğum kutlamaları programı Hz. Peygamber’in merhameti ile alakalı, onun merhametine vurgu yapan konulara düstur olması gerektiği noktasında Diyanet İşleri Başkanlığımız bu şekilde konulandırılmış. Hz. Peygamber’in merhameti denilince benimde aklıma birkaç örnek geliyor, mesela Kabe’de kendisi namaz kılarken Ebu Celil ve diğer müşriklerin başına işkembe dökmelerine rağmen yine de onlara beddua etmemiş. Onlar bilmiyorlar anlamıyorlar diyerek beddua etmemiştir” dedi.

Dağ, “Kutlu doğum programlarının yaklaştığı bir döneme zuhur eden 4+4+4 eğitim sisteminin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra çocuklarımız, yavrularımız hem Kur’an eğitimini okullarında rahat bir şekilde alabilecekler hem de Hz. Peygamber’in hayatını kendi yaşadığı şekilde sadece savaşlar değil, peygamberimizin zihniyetini ve mantalitesini yaşayacak şekilde öğrenecekler. Bu da yavrularımızın daha güvenceli daha iyi olmasını sağlayacak” dedi.

Etkinliğe katılanlara verilen kutlu doğum yemeği sonrası vatandaşlara binlerce karanfil dağıtıldı.

Tire’nin Büyükkemerdere köyünde düzenlenen kutlama törenine, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, AK Parti Tire İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konur, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, Büyükkemerdere Köyü Muhtarı Kemal Gezer, Dündarlı Köyü Muhtarı İlhan Erkek, Küçükkemerdere Köyü Muhtarı Nevzat Ülker ve çok sayıda davetli katıldı.
Editör: Haber Merkezi