AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, İzmir’de mazeretcilerin, bahanecilerin, fakat-ama-ancakçıların giderek yerlerine kentin makûs talihini değiştirecek hizmetkârların geleceğini söyledi.

Ödemiş’te “İzmir’in efesi Nihat Zeybekçi, Ödemiş seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Nihat Zeybekci,  İzmirle, Ödemişle kendisinin gurur duyduğunu, efelenmeye değil efe gibi dik durmaya geldiğini söyledi.

Coşkulu kalabalığın sık sık sözü keserek sevgi gösterilerinde bulunduğu Nihat Zeybekçi, havanın güzelliğine dikkati çekerek “Bugün yaz günü gibi kalplerinizin sıcaklığı havaya yansımış” dedi.

Önce Ödemiş, Önce İzmir Diyenlerin Desteği İle Kazanacağız" 

Dağlarından yağ ovalarından bal akan bereketli topraklarda bulunan İzmir’in ihmal edildiğini, memur şehri Ankara’nın ekonomik büyüklük olarak İzmir’i geçtiğini dile getiren Zeybekci, kentin makûs talihinin değişeceğini, mazeretçilerin, bahanecilerin, fakat-ama-ancakcıların giderek yerlerine hizmetkarların geleceğini söyleyerek şöyle devam etti, “Önce Ödemiş, Önce İzmir diyen herkesin desteğiyle İzmir’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolculuğuna dâhil ereceğiz. Bizim derdimiz kimseyle değil, derdimiz İzmir. Bir zamanlar ticaretin, taşımacılığın, kültürün ve turizmin başkentinin bugünkü haline razı değiliz, kaybettiği yılları 5 yılda kazandıracağız. Küçük Menderes Havzası’nın ne hale geldiğini göreceksiniz. Her ilçede, büyükşehir belediyesinin sahip çıktığı kooperatiflerimizle, tarım, hayvancılık her ürünümüze sahip çıkarak 3-5 paraya gitmesine, yere düşmesine izin vermeyeceğiz. Kuracağımız şirket bünyesinde soğuk hava depolarıyla, işleyerek, paketleme tesisleriyle ürünleri markalaştırıp dünya pazarına çıkaracağız, pazarlayacağız. Bölgenin yıldızı parlayacak, kardeşimin yüzü gülecek.”

İzmir’de hizmetkâr belediyenin geldiğini herkesin göreceğini, 6 ayda en uzak köy yolunda dahi tek çukur kalmayacağını belirten Zeybekci, İzmir’in Türkiye’nin parmakla gösterdiği şehir haline geleceğini söyledi.

İttifakını Neden Açıklamıyor? 

Türkiye’nin üzerine oynana oyunların, ülke güçlendikçe, büyüdükçe, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasına girip ilk 5 hedefinde oldukça, dünyanın en büyük havalimanını yaptıkça, ihracatta. ekonomide meydan okudukça, ecdadın emaneti topraklarda ‘biz de varız’ dedikçe devam edeceğini söyleyen Zeybekci, “Bunların maşaları, uşakları bitmeyecek. Bunlara hep birlikte karşı durmaya var mıyız. Hadlerini bildirmeye var mıyız? Onların uşakları ve bunları sırtlarına alanlara İzmir’i, Ödemiş’i dar edeceğiz” dedi.

Millet senin kiminle olduğunu bilmiyor mu?

Yöneticileri terör örgütüyle özleşen partinin yetkililerinin “İzmir’de CHP adayını destekliyoruz” diyerek ittifaklarını açık açık söylediğini, adaya bu sorulduğunda ise “kem-küm, gak-guk” dediğini söyleyen Zeybekci, şunları söyledi, “Bu millet çukur eylemlerini yapanlara desteğini bilmiyor mu, devlet 78 şehit vererek hadlerini bildirdiği o hainlere ‘size destek vermeye geldim, yanınızda olamadığım için üzgünüm’ dediğini bilmiyor mu? Şimdi neden gak-guk diyorsun, bugün de çıkıp bunları açık açık söylesene. Millet senin kiminle olduğunu bilmiyor mu? O, CHP’nin değil Kılıçdaroğlu’nun ve Kandil’in adayı. HDP’ye oy verenler başımızın tacıdır, ama o üst yönetimi terör örgütünün evet demediği hiçbir şeyi yapamaz, bir kelimeyi söyleyemez, odalarındaki ışığı bile yakamaz. Parti, terör örgütü kararı olmadan CHP adayını destekleyebilir mi? Bunların niyeti bozuk, belediye değil, İzmir’de yüz karası çöp problemini bitirmek değil, suyu, kanalizasyon alt yapı trafik otopark park değil. Bunların niyeti bu ülkeyi başka bir yere götürmek. Allah’ın izni ile hevesleri kursaklarında kalacak. 31 Mart’ta güneş Türkiye’ye İzmir’den doğacak.”

Cekete, umursamazlara oy vermeyin

Millete verdiği sözleri asla unutmadıklarını, verdikleri sözleri canları pahasına tutacaklarını, emanete asla ihanet etmeyeceklerini ve ettirmeyeceklerini söyleyen Zeybekci, “İzmir bunların umurlarında değil, Soruyorsun kaç yıldır bu şehrin yönetiminde siz varsınız. Diyoruz ki, Türkiye’nin hiçbir yerinde çöplerini doğaya atan başka şehir yok. Diyoruz ki, Türkiye’nin hiçbir yerinde kanalizasyon problemi kalmadı, kanalizasyon körfeze dökülüyor. Omuzlarını çekiyor. Ceketimizi koysak seçilir diyorlar. Cekete oy verecek misiniz?” dedi.

İzmir dünyanın en pahalı suyunu içiyor

İlçe belediye başkanının 180 gün yurt dışında ne yaptığını soran Zeybekci, Ödemiş’te 30 dönüm tarlanın 3 milyon lira olduğuna dikkati çekerek Seferihisar’da 30 dönümlük adanın 1 milyon 300 bin liraya satıldığını aktararak “Tatil köyünü 125 dönümlük arazisi, kendi koyu ile birlikte 12 milyona satarken vicdanın hiç mi sızlamadı. İlçede 10 yılda satılmadık 1 m2 belediye arazisi kalmadı. Ama belediyenin çalışanları 4 aydır düzenli maaş alamıyor. Sattığı adanın parası yurt dışı uçak biletlerine anca yeter. Sattığı mülklerden belediye 160 milyon lira, bilirkişi en az 1 milyar eder diyor. Bu talana dur demeyecek miyiz? İzmir dünyanın en pahalı suyunu içiyor. Ton fiyatı Tokyo’da 14,9 lira İzmir’in tarifesinde tonu 12 lira ile Türkiye’nin en pahalı suyu. Ama bu bedelin üzerine eklemeler yapılıyor, vatandaşa gelen faturada tüketim bedeli 40 lira, eklemelerle fatura toplamı 390 lira. Atık su, katı atık bedeli üzerine eklenince tonu 50 liraya geliyor.  Nisan’dan sonraki ilk meclis toplantısında 0-20 ton arası su kullanım bedelini yüzde 50 indireceğiz. Bu soygundur, zulümdür. Zaten çöpü dağa atık suyu körfeze veriyor. Bu zulmü bitirecek miyiz? Oylarınızı AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, HDP’ye değil İzmir‘e, kendinize, şehrinize, geleceğinize verin.”

Editör: Haber Merkezi