Eylül ayında ikincisi gerçekleştirilecek olan Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
 
Gün geçtikçe yoğun ilgi ile karşılanan ve büyük bir heyecanla beklenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı öncesinde yapılan hazırlık çalışmaları kapsamında kurultayın tanıtım filmi ile ilgili çekimler Tire’nin Eğridere köyünde tamamlandı.
Tamamen gönüllülerden oluşan bir ekiple hazırlanan Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı tanıtım filminin çekimleri Tire Eğridere köyündeki doğal ve tarihi mekânlarda gerçekleştirildi.
Tire Kültür Derneğinin organizasyonunda yürütülen Zeybek Ateşi reklam filmi çekimlerinde başta Eğridere Gökçen Efe derneğinin efeleri olmak üzere, Ödemiş ve Torbalı efe derneklerine mensup efeler oyuncu olarak yer aldı. Yaklaşık 60 kişilik bir ekibin görev aldığı çekimlerde Gökçen Hüseyin efenin hayatındaki önemli olaylar canlandırıldı.
Teco Petrolcülük A.Ş’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Zeybek Ateşi 2. Ulusal Efe Kurultayı Tanıtım ve Teaser Çekimlerini, Yönetmen Menduh Ekici, Fotoğraf Sanatçısı Tuna Akçay, Şahin Efe Yılmaz ve Mukaddes Özlem Çelik gerçekleştirdi.
Çekimlerde görev almak için ciddi fedakârlıklar gösteren gönüllü oyuncular, böylesine önemli bir kültüre sahip çıkılması için ellerinden geleni yaptıklarını ve çekimler esnasında keyifli zaman geçirdiklerini dile getirdiler. Köy halkının ilgisi ve misafirperverliğinden dolayı da teşekkürlerini sunan teknik ekip, ortaya çıkan çalışmanın umduklarından çok daha başarılı olduğunu söylediler. Yönetmen Memduh Ekici, reklam filminin montaj çalışmalarının sürdüğünü ve çok kısa bir süre içerisinde yayınlanmaya hazır hale geleceğini ifade etti.
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayının bu yıl eylül ayında yapılacak olan ikincisi için çok daha ciddi ve kapsamlı bir hazırlık süreci içinde olduklarını ifade eden Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, kurultayın reklâm filmi çekimlerinde yer alan tüm ekibin tamamen gönüllülerden oluştuğunu hatırlatarak, “kilometrelerce yollardan hiç bir karşılık beklemeden gelen ve bu kültüre gönül verdiğini bizlere bir kez daha kanıtlayan başta yönetmen Sayın Menduh Ekici hocamız olmak üzere, Fotoğraf Sanatçısı Sayın Tuna Akçay, Efe kültürü sevdalısı ve tanıtım gönüllümüz Sayın Şahin Efe Yılmaz’a, Efe yürekli dostlarımız Çağrı PALA ve Mukaddes Özlem Çelik’e bu büyük katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çekimlerde görev alan Eğridere Köyünün yiğit efelerine, Ödemiş Efelerine, Torbalı Efelerine ve derneğimizin üyelerine gösterdikleri fedakârlıklardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi