HABER:DİLKE AYVALI

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz YerelGüç'ün haberindeki aynı örümceği gördüğünü söyleyen Nermin Öztürk isimli vatandaş hemen örümceğin fotoğrafını çekip bize ulaştı.

Uğur Böceği örümceğini görünce şaşkınlık yaşadığını ifade eden Öztürk, "Geçen gün sitenizde fark ettim haberi Beydağ'da görülmüş, örümceği görünce önce büyük bir şaşkınlık yaşadım yakına gidip inceledim baktım ki haberde görünen örümceğin aynısı” dedi.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar canlının 'Eresus cinnaberinus' cinsi örümcek olduğunu ifade ederek,  bu örümceklerin bazı türleri hariç zararlı olmadığını söyledi. Ayrıca uzmanlar şunları kaydetti, “Tamamen zararlı diyemeyiz; ama zehirli türleri de var. Türden türe fark etmek üzere zehirli de olabilir. Çıplak elle dokunduğumuzda toksin verdiği için kaşıntı ve aşırı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Bu örümcekler genellikle doğada karanlık alanlarda, kuytu alanlarda, taş altlarında, kayalıklarda, nemli toprak alanlarında, çatlak ve yarıklarda veya yere dökülen yapraklar altında görülür. Vatandaşlarımız bu örümcekleri görünce öldürmesinler, bilmeden faydalı canlıları da öldürüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi