Haber : Tolga KIZGIN


Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri İftar Yemeklerini Denetliyor


Ödemiş Belediyesi tarafından, Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarında, vatandaşa dağıtılan yemekler, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda mühendisi ve zabıta memurlarınca denetleniyor.  Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Sav, “ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” belgesine sahip olan Ödemiş Belediyesi’nin deneyimli personeli tarafından yapılan iftar yemekleri, halkın güvenli gıda tüketmesi prensibine uygun olarak hazırlanıyor. Gerekli tüm hijyen koşulları sağlanarak vatandaşımıza hep beraber güzel bir ramazan ayı yaşatacağımızı düşünüyorum. Vatandaşımızın iftar çadırlarda huzurlu ve sağlıklı yemek yemeleri için tüm personel çalışmalarını en iyi şekilde yapıyor. Bu durum halkımızı memnun ettiği gibi bizi de memnun ediyor.“ dedi.

Yemekler Gıda Mühendisleri ve Zabıta Mühendislerince denetleniyor

Ödemiş’te gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik zabıta memurları denetimlerini sıkılaştırdı. Ramazan ayı dolayısıyla, Ödemiş’in farklı yerlerinde halka açık iftar çadırlarının kurulması gıda mühendislerini ve zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

Denetimlerde ciddi bir ihlal ile karşılaşmadıklarını söyleyen Ödemiş Zabıta Müdürü Hüseyin Sav,“ İşyerlerinin insan sağlığını tehlikeye atacak düzeyde olumsuz bir uygulamasının bulunmaması sevindirici bir durum. Bu tip denetimler üreticilerin bu konularda daha disiplinli olmasını sağlıyor. Vatandaşlarımızın hijyen kurallarına uygun şartlarda üretilmiş gıda tüketebilmeleri için, ekiplerimiz ara vermeksizin denetimlerini sürdüreceklerdir“ dedi.

Hijyen Açısından Durumuna Bakıyoruz

Sav, “Ramazanda halka dağıtılan yemeklerin yanı sıra denetimler sırasında, hem fırınların hijyen açısından durumuna bakıyoruz, hem de ürettikleri pidelerin standarda uygun olup olmadığına bakıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Çalışmalarımız da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığımız fırınlarımızın sahiplerine ve çalışanlarına da ayrıca hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayının mübarek olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi