Aydınoğlu Mehmet Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmamı Birgivi Anadolu Lisesi ve Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Okulu tarafından Ödemiş Belediyesi Kültür merkezinde düzenlenen programla anıldı.

Anma programına Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, TRT Çocuk kanalında yaptığı Kaf Dağı hikâyeleri programıyla tanınan Meddah sanatçı Yusuf Duru öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Anma programı Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuranı Kerim tilaveti ve anlamı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, sinevizyon gösterisi, şiirler, Yunus Emre’den sözler, İlahi, şiirler, ilahiler, Meddah gösterisi ile sona erdi.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, “UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı dolayısıyla, Müdürlüğümüz koordinesinde, ilçemiz İman Hatip Okulları tarafından düzenlenen "Yunus Emre ve Türkçe" konulu program gerçekleştirildi. Yunus Emre ve Türkçe konulu bu güzel programı düzenleyen İmam Hatip Okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine, Meddah sanatçı Yusuf Duru’ya, görev alan öğretmenlerimize, Sayın Kaymakamımıza, salonu tahsis eden Belediye Başkanımıza, emeği geçen ve katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Bu vesileyle, yetmiş iki millete bir göz ile bakabilmiş medeniyetimizin büyük değeri, duru Türkçemizin usta şairi Yunus Emre'yi bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi