Yunanistan’da Atina kentinde yaşayan, ailesi Ödemiş’ten göç etmiş Andreas Hacistravru, 1922 yılına ait Ödemiş haritasını Belediye Başkanı Bekir Keskin’e hediye etti.
Ailesinin 1922 yılında Ödemiş’ten Yunanistan’a göç etmek durumunda kaldığını belirten Andreas Hacistravru, Yunanistan Deniz İşletmeleri’nden emekli olduktan sonra her yıl memleketi kabul ettiği Ödemiş’e gelerek, ziyaretlerde bulunuyor. Bu yılki Ödemiş gezisinde Belediye Başkanı Bekir Keskin’i de ziyaret eden Andreas Hacistravru, babasının 7 yaşında Ödemiş’ten Yunanistan’a göç etmek zorunda kaldığını belirterek, ailesinden kalan 1922 yılına ait Ödemiş haritasını Keskin’e hediye etti.
Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Ödemiş’in tarihi ve kültürünü yansıtmak amacıyla şubat ayında Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni açtık. Müzemizde birçok belge ve obje yer almaktadır. Bu harita da bizim için çok anlamlı oldu. Biz de Andreas Hacistravru’ya, o döneme ait Ödemiş resimlerini hediye ediyoruz” dedi.
Daha sonra Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ile görüşme yapan Andreas Hacistravru, ÖYKAM bünyesinde açılan Yunan Ordusu Anadolu’da konulu fotoğraf ve obje sergisini büyük hayranlıkla gezdi.
Editör: Haber Merkezi