Törene siyasi partilerin yönetim kurul üyeleri, sivil toplum  temsilcileri ve  partilerin  kadın kolları  ile   çok  sayıda  seçkin davetli katıldı. İmza töreninde meslektaşları da Balcı’yı yalnız bırakmadı.

Yüksel Balcı’nın 1974  yılından beri  yaptığı  haberlerden oluşan 2. kitabına da   Ödemiş Belediyesi sponsorluk yaptı. Tören  yoğun bir  kalabalığın  katılımı ile  gerçekleşti. Aynı adı taşıyan 2. kitabı 2007’den 2019’a kadar çıkan haberlerinden oluşuyor. Ege  Üniversitesi İletişim Fakültesi  öğrencilerinin  hazırladığı  Yüksel Balcı  Belgeseli gruplar  halinde  izlendi. İmza  töreninden önce  Balcı bir konuşma  yaptı. Balcı konuşmasında  genç gazetecilere  hiçbir  zaman kalemlerini satmamalarını  ve  uşaklığı  hiçbir   zaman kabul etmemelerini öğütledi. Bu arada , yaptığı  haberlerde  daima tarafsızlığı dile getirdi.  Haberlerde  sonuç almanın önemine  değinerek.” Ödemiş  Lisesine devam eden bir  genç kızın  iki kez yapılan ameliyatının 90 bin  liraya  aileye  yük olmadan yaptırıldığı, yine  Kiraz ilçesinde  ayni hastalıktan rahatsız olan yürüme  zorluğum  çeken liseli bir  genç kızında  45 bin liralık ameliyatının yaptırıldığı, ödemiş  Anadolu Lisesine  bir tek engelli öğrenci için engelli asansörü yaptırılmanın mutluluğunu yaşadığını dile  getirdi. Bölgede sorunların çözümüne büyük önem verdiğini açıklayan Balcı, 70 li yıllarda  cezaevi arabası olmadığı için şehrin en işlek caddesinde, cezaevinden adliyeye mahkumlar  kelepçeli ve sevk zincirine  bağlanmış olarak, kadınlar arkada, erkekler önde götürülüşünü Hürriyet  gazetesi sür  manşetten verince, konunun bir günde   çözüldüğünü, bunun gibi  çok  haberinin sese  getirmesini anlatması  alkışlarla karşılandı.

 Radyo Remix Genel Yayın Yönetmeni Rasih Bozulu, Balcı’yı kutlayarak kendisine  bir plaket verdi. Bu arada , Küçük Menderes   Gazetesi Sahibi İsmail Atahan Keçeci’  Balcı’ya imza atması  için üzerinde  Yüksel Balcı yazan  kalemi armağan etmesi Balcı’yı   sevindirdi.

 Belediye  Başkanı  adına  konuşan  CHP İlçe  Başkanı VE Belediye Meclis Üyesi Hamdi Halis’te Yüksel Balcı’nın basın yoluyla   bölgeye   kazandırdığı  eserlerden dolayı kendisini  kutladı. Daha sonra   imza törenine  geçildi. 2  saati geçen imza töreninden  Balcı’da  gelenlerde mutlu ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi