Haber: Dilek Ayvalı

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde yapılan anma törenine Beydağ Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.00’da Çelenk sunumuyla başlayan tören 9'u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından tören sona erdi.

Başkan Yılmazlar'ın Mesajı

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümünde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenimizi gerçekleştirdik. Saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

Kaymakam Çelebi'nin mesajı

Beydağ Kaymakamı Abdurrahman Çelebi de, “Kurtuluş Savaşı’mıza liderlik eden, kısa yaşamına sığdırdığı başarılarıyla, öngörüleriyle, eserleriyle, milli belleğimizde ve dünya tarihinde yerini alan, büyük bir komutan, saygın bir lider olan Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde saygı, rahmetle ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar sahip olunan değerlerin kıymetinin bilindiği, eşsiz bir eser olan Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür. Aziz Milletimiz hiçbir zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilkelerini, aziz hatırasını unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel vatanı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi