Haber: Dilek Ayvalı

Tire’nin en eski ve köklü okullarından biri Ahi Evran Mesleki ve Teknik (Endüstri Meslek) Anadolu Lisesi tarafından 2002 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘mezunlar pilav günü’ bir kez daha gerçekleştirildi. Bu yıl 67. dönem mezunlarını verecek olan köklü okuldan onlarca yıl önce mezun olmuş olan Tireli ve Tire dışından eski öğrenciler bir araya gelip hasret giderdi.

Programa Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Endüstri (Ahi Evran) Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Çamlıca, Tire Endüstri (Ahi Evran) Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Karakaş, Tire Endüstri (Ahi Evran) Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hasan Cemil Duran, eski mezunlar, emekli öğretmenler ve yeni öğretmenler ile mevcut öğrenciler de katıldı.

‘MEZUNLAR PİLAV GÜNÜ’NÜN BU YIL 13.’SÜ YAPILDI

Tire Endüstri (Ahi Evran) Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hasan Cemil Duran ve Okul Müdürü Hüseyin Çamlıca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu yıl 15.’si yapılan mezunlar pilav günü buluşmasına yaklaşık 500 konuk katıldı.

Okul bahçesinde yapılan törende önce Okul Müdürü Hüseyin Çamlıca bir konuşma yaptı ve programı, katılanlara “hoş geldiniz” diyerek başlattı. Çamlıca konuşmasında, “1944 yılında açılan ve bugün 72. kuruluş yıldönümünü yaşadığımız, o günden bu yana kentimize ve ülkemize çok değerli mezunlar veren, insanlar yetiştiren Tire’nin köklü ve başarılı okulu Ahi Evran (Endüstri Meslek) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel bir gün yaşamaktadır” dedi.


ÖĞRENCİLİK YILLARINDA OLDUĞU GİBİ YEMEK SIRASINA GİRDİLER

Programın devamında katılımcı eski mezunlardan isteyenler kürsüye gelerek kısa kısa konuşma yaptılar. İsteyenler, öğrencilik yıllardan bazı hatıralarını paylaştı. Tire Halk Eğitim Merkezi ve Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteriler yapıldı. Daha sonra eski öğrenciler okullarını ve sınıflarını yeniden gezdi. Programın finalinde ise katılımcılar, okulun yemekhanesinde Dernek tarafından yapılan ‘mezunlar yemeği’ni yemek üzere, eski yıllarda olduğu gibi karavana sırasına girdi. Bu bölümde adeta geçmişe yolculuk yapan eski mezunlar kimi zaman duygusal anlar yaşadı.

Editör: Haber Merkezi