Ödemiş Fen Lisesi Okul Aile Birliği Üyeleri okul binalarının biran önce yapılması için yetkililerden bu konuda destek bekliyor.
Geçtiğimiz gün okulda çıkan trafo yangını sonrası panik yaşayan öğrenciler ve veliler seslerini duyurabilmek için sosyal medyadan haber merkezlerine ve siyasi kurumları mesaj yağmuruna tuttular.
4 yıldır eğitim veren ve hala binası yapılamayan Fen Lisesi seslerini duyurabilmek için basın mensuplarını ziyaret ettiler. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Hatice Acar Çavdar’ı da ziyaret eden okul aile birliği üyeleri kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ettiler.
Okul aile birliği gazetemize yaptıkları açıklamada ‘’Ödemiş ve Küçük Menderes Havzamızın sınavlarda üstün başarılar alan öğrencilerinin başka illere gitmeden yani ailesinden kopmadan bulunduğu yerde öğrenim görmesini sağlamaya çalışan Ödemiş Fen Lisesi okulu velilerinin bir çığlığıdır, bu sesimize kulak verin. Öncelikle Fen Lisesi gibi başarılı öğrencileri bir araya toplayan, geleceğin bilim adamlarını yetiştirecek olan, bölgemize ait bir okulu Ödemiş’e kazandıran insanlara çok teşekkür etmek istiyoruz”
Bu yıl dördüncü yılla giren Fen Lisesi ilk mezunlarını verecek. Dört yıldır velileri ve okul aile birliklerinin çalışmaları okul idare ve öğretmenlerinin gayreti ile çeşitli ortamlarda okulun fiziki koşullarının yetersizliği ve okula ait barınma yerinin olmamasının yazıldığı ve bu konuda hiçbir sonuç alınamadığını belirten okul aile birliği üyeleri, “ Okulumuzun fiziksel yetersizlikleri sınıf sayısının da artması ile birlikte üst seviyelere çıkmıştır. Bu yetersizlikler sonucu 09.01.2015 günü okulun içinde bulunan elektrik panosundan meydana gelen patlama ve yangın ile çocuklarımız psikolojik ve fiziksel sağlık sorunlar yaşamışlardır”
Sürekli bir sorunla karşılaştıklarını ama tam olarak kendilerine bu sorunla ilgili cevap alamadıklarını dile getiren okul aile birliği üyeleri siyasi kavgadan uzak sadece çocuklarına daha güzel eğitim yuvası kazandırmak istediklerini bunun içinde mücadele ettiklerini söylediler.
Çocuklarımız neden içinde kreş sınıfı olan ilkokuldan bozma, Bahçesi bakımsız, iyi bir alt yapısı olmayan bir okulda eğitim görüyorlar? Neden; hala iyi bir yemekhanemiz, iyi bir yatakhanemiz yok? Neden; hala dışarıdan gelen öğrencilerimiz başka bir okulun ve özel vakıfların yatakhanelerinde kalmak sorundalar? Neden; hala okula tahsis edilmiş 16.000 m2 lik yere eğitim binası yapılmadı hatta aynı yere tahsis edildiği dönemde bahsi bile geçmeyen İmam Hatip Lisesinin binasının ihalesi ön plana çıkıp bina tamamlanma noktasına gelirken Ödemiş Fen lisesinin binası neden yapılmadı. Neden: hala, içinde kreş sınıfı olan ilkokuldan bozma, Bahçesi bakımsız, iyi bir alt yapısı olmayan bir okulda eğitim görüyorlar? Neden; hala iyi bir yemekhanemiz, iyi bir yatakhanemiz yok? Neden; hala dışarıdan gelen öğrencilerimiz başka bir okulun ve özel vakıfların yatakhanelerinde kalmak sorundalar?
Neden; hala okula tahsis edilmiş 16.000 m2 lik yere eğitim binası yapılmadı hatta aynı yere tahsis edildiği dönemde bahsi bile geçmeyen İmam Hatip Lisesinin binasının ihalesi ön plana çıkıp bina tamamlanma noktasına gelirken Ödemiş Fen lisesinin binası neden yapılmadı.
Yüksek Puanlar İle Ödemiş Fen Lisesini kazanan tüm çocuklarımızın iyi bir binada iyi bir eğitimi hak ettiklerini inanıyoruz.”

Artık laf değil sonuç istiyoruz
Dört yıldır yetkili, yetkisiz bütün kapıları çaldık, sorunlarımızı anlattık ancak geriye dönüp baktığımızda bir arpa boyu yol alamadığımızı görmek bizleri ve değerli öğrencilerimizi üzmektedir.
Sonuç Olarak; iyi bir eğitim ve barınma binası olmadan tabelasında ‘’Fen Lisesi’’ yazan Liseyi Ödemiş’e kazandırmak yetmiyor, Özellikle standartlara uygun bina, Uygun spor alanları, Yatakhane, Yemekhane, Kütüphane ve laboratuvar koşullarının olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde Ödemişliler olarak hepimiz bu gençlerin başarılarına ortak olup, kazandıkları başarılarla gurur duyabiliriz. Ödemiş’in önde gelen isimleri, Siyasi Parti ve sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kaymakamlığının ortak çalışma yaparak Ödemiş Fen Lisesi binasının inşasının bir an önce yapılmasını sağlayıp, bölgemizin gurur kaynağı olacağı bir okulun Ödemiş’e kazandırılmasına Ön ayak olunmasıdır.’’

Haber:
 Süleyman Güleroğlu

Editör: Haber Merkezi