HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU 
Ödemiş İnönü İlkokulu Anasınıfı minikleri yerli malı haftasını kutladılar. Annelerin evlerinde hazırladıkları yerel ürünleri Özel sınıf Öğretmeni Mehmet Yunus Tüylü ’nün gitarı eşliğinde şarkılarla kutlayan minikler yerli ürünleri tanıma şansı yakaladılar.

Yerli Malının önemini dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte minikler  aynı zamanda paylaşmayı öğrenerek, hazırladıkları kek ve poğaça birbirlerine ikram ettiler. Velilerinde eşlik ettiği etkinlikte minikler eğlencenin tadını çıkardılar

Anasınıfı Öğretmeni Vildan Dereli “Belirli gün ve Haftalardan kutlanan Yerli Malı Haftamız Okulumuzda çocuklarımızla birlikte kutlayarak, Çocuklarımıza bu günün önemini öğretiyoruz. İnönü İlkokulu Anasınıfı olarak velilerimizle birlikte işbirliği içerisinde olmayı önemsiyoruz. Bu tür etkinlilerimizle velilerimizle okul aile birliğine ve eğitime dahil etmiş oluyoruz”.

İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal “ Ülke olarak çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Yerli ürünlerimizi tüketmenin tamamen yerli malı olan ürünlerimizi kullanmanın tüketilmesini sağlamak, Öğrencilerimize böyle bir alışkanlık kazandırmak Okul müdürü ve öğretmenler olarak bizim en başlıca görevimiz içinde bulunduğumuz bu haftanın ’da Yerli Malı haftası olması sebebiyle okulumuzda böyle bir etkinlik düzenledik. Ürünlerimizin tamamı anasınıfı öğrencilerimizi velilerimizin kendi evlerinde hazırladıkları ürünler böylelikle bu tür çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz kendi yaşadıkları yerin ürünlerini tanıyorlar. Yerli Malı Yurdun Malı Herkes onu kullanmalı”. 

Editör: Haber Merkezi