HABER: GAMZE ONAN

Gazetemiz Yerelgüç gazetesi 6 Ekim 2008 yılında haftada 3 gün olarak yayın hayatına başladı. Radyo Remix Güç A.Ş. Genel Yayın Yönetmeni Rasih Bozulu ve Dilek Acar Özdemir ortaklığında kurulan Yerelgüç gazetesi Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ ilçelerinde dağıtılmaya başlandı. Kısa sürede haber ve köşe yazıları ile adından söz ettiren Yerelgüç Gazetesi Küçükmenderes Havzası’nın en güçlü ve tek gazetesi olma ünvanını aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo TV Yayıncılığı mezunu olan Dilek Acar Özdemir doğup büyüdüğü Ödemiş’te almış olduğu gazetecilik eğitimini faal hale getirerek halkın haber alma görevini üstlenmiş oldu. 2010 yılında resmi ilan hakkına başvuran Yerelgüç gazetesi 3 yıl resmi ilan alarak yayın hayatını günlük olarak devam ettirdi.

2011 yılında kız kardeşi Hatice Acar Çavdar ve eşi Hakan Özdemir ile birlikte Yerel Ofseti kurarak kendi gazetelerini basmaya başladılar. Halen ortakları Karcı İnşaat Sahibi Mehmet Nihat Karcı ile birlikte Yerelgüç Gazetesi ve Yerel Ofset ortaklıkları devam etmektedir. 2014 yılında iş adamı Ersin Duraklı ortaklığı ile Yerel Ajansı kurarak dergi, matbaa, prodüksiyon, organizasyon, billboard, reklam, promosyon alanlarında profesyonelce hizmet vermeye başlandı.

2008 yılında www.yerelguc.com haber sitesi ile havzada yer alan ve gündeme dair olan haberleri günlük olarak okuyucuya ulaştırıldı. Büyükşehir Yasası’nın ardından resmi ilan gelirlerinin düşmesi sebebiyle ve gelişen teknoloji çağında internet haberciliğinin daha hızlı ve daha yaygın olması Yerelgüç Gazetesi yönetimini yeni kararlar almaya zorlamıştır. Yönetimce alınan karar ile 2015 Eylül ayı itibari ile Yerelgüç Gazetesi ulusal boyutta full renkli Salı ve Cuma günleri olmak üzere yayınlanmaya başlamıştır. Özel ve gündemde bulunan konuların yer aldığı haberler, köşe yazılarının bulunduğu Yerelgüç Gazetesi’nin bu yeni yüzü okuyucuları tarafından olumlu karşılandı.

Www.yerelguc.com haber sitemiz sosyal medyadaki grup ve sayfalarımıza yoğun ilgi ile birlikte günde ortalama 15-20 bin arası giriş yapılarak yapmış olduğumuz haberler okuyucularımız tarafından takip edilmektedir. Havzamızdan sıcak haberlerin yer aldığı haber sitemizde anlık haber paylaşımları oldukça dikkat çekmektedir.

Yerelgüç Gazetesi yayın politikası olarak her zaman tarafsız doğru habercilik anlayışını benimsemiş ve benimsemeye devam edecektir. Hiçbir siyasi parti gözetmeden siyasi parti temsilcilerinin gazetemiz aracılığı ile duyurmak istedikleri haberlere yer verilmektedir. Vatandaşların yaşamış olduğu sorunları dile getirerek çözüme ulaşması için gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Yerelgüç Gazetesi basın yayın ve ahlak kurallarına uyarak yayın hayatına devam edecektir. Bu zamana kadar Yerelgüç Gazetesi’ne destek veren tüm okuyucularımıza teşekkür ederiz. 

Editör: Haber Merkezi