HABER: GAMZE ONAN

1926 yılında yapılmış ve Ödemiş’in en eski okullarından biri olan İstiklal İlkokulu Ödemiş’te belli bir yaşa gelmiş bürokrasiler, esnaflar ve belli bir konuma gelmiş birçok insanı bünyesinden mezun etmiş şuanda önemli bir öğrenci portföyü olan bir okul. Ödemiş’in dört belediye başkanının da İstiklal İlkokulu’ndan mezun olduğu belirtildi. Münir Bezmez, Tahir Çaylı, Bülent Köymen ve Bekir Keskin ise mezun olan belediye başkanlarıdır.

Ödemiş İlkokulu yaz boyunca gerçekleştirmiş oldukları tadilat sonrasında yenilenmiş yüzüyle 2015-2016 eğitim-öğretim yılına başladı. Gerçekleştirilen tadilatta ana giriş ve okul merdivenlerinin değiştirildiği, çürüyen merdiven korkuluklarının küpeşte yapıldığı, öğretmen odası ve anasınıfının komple yenilendiği, 300 m² yer seramiği yapıldığı, 20 adet sınıf kapısının değiştirildiği, okul bahçesinde bulunan çeşme ve kapalı alan oluşturulduğu ve idare odaları mordernize edilerek okulun yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldiği belirtildi.




Son dönemde okulun tadilat ihtiyacı olduğunu belirten Ödemiş İstiklal İlkokulu Müdürü Mustafa Güder, “Okulumuzun son zamanlarda tadilat ihtiyacı vardı. Bunun için gerek okul ailesi birliğimiz ile gerek Belediye Başkanı Mahmut Badem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel’in vermiş oldukları destekler sonucunda okulumuz büyük bir tadilata girdi. Tadilatımız yaz boyunca sürdü. Okul idaresi olarak gece gündüz okulda bekledik ve buna değdi diyebilirim. El birliği ile yapmış olduğumuz tadilat sonucunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yeni yüzümüzle başladık. Okulumuzun yeni halinden velilerimizde memnun kaldılar. Bizde bu memnuniyeti gördüğümüzde mutlu oluyoruz.

Katkı gösterenlere teşekkür ediyorum

Ayrıca gerçekleştirmiş olduğumuz tadilatta bize destek olan eski öğrencilerimizden olan hayırsever Münir Bezmez ‘e ve Derya İnşaat Mustafa Derya’ya yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”


Editör: Haber Merkezi