KİRAZ ZİHİNSEL VE BEDENSEL ENGELSİZ UMUTLAR DERNEĞİ

 İzmir / Kiraz ilçesinde geçtiğimiz aylarda kurulan Kiraz Zihinsel Ve Bedensel Umutlar Derneği, zihinsel ve bedensel çocuklarımız için yeni bir gelecek inşa ediyor. Dernek başkanı Atiye Okka, derneğin kuruluş amacını ve kısa sürede gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı;

‘‘ kirazda yüksek düzeyde engelli var 56 mahallede 300 den fazla engelli bulunmakta tabi bu olayın farkına çocuğum engelli doğunca vardım. Ve ilk adımı engelliler haftasında atarak derneğimizi kurduk. Engelli bireyleri topluma kazandırmak, aile eğitimi seminerleri ve özel eğitime destek çıkmayı amaçlamaktayız.

 Daha kuruluş aşamasında anneler günü etkinliği kapsamında, engelleri annelerin ziyaretleri Kiraz Belediyesinin de katkıları ile gerçekleştirdik. Kiraz Ana Okulu Md. Zeki Yigen öncülüğünde engelliler haftasında farkındalık yürüyüşü yaparak yerel halkın da dikkatini çektik, ben aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanıyım Daha sonrasında Gençlik Spor Kulübü üyesi Orhan Erçelik hocamız eğitiminde belediye yüzme havuzunda on bir bedensel ve zihinsel engelli çocuğumuza yüzme kursu verilmektedir.

 Yine Ramazan ayının belirli günlerinde Kiraz Koru Otelde iftar yemekleri tarafımızdan engelli çocuklarımız için düzenlendi. Bayram dolayısı ile durumu olmayan 10 çocuğumuzun giyecek ihtiyacını karşıladık. Geçtiğimiz Perşembe günü başlattığımız takı tasarım kursu yoğun ilgi ve talep görmüştür. Engelli çocuklarımız zihinsel ve bedensel gelişimi için büyük önem taşıyan kursumuzu önümüzde ki günlerde çok daha çeşitli eğitici bir konsepte kavuşturacağız.   Derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar geçen şu kısa sürede birçok gönüllü üye kazanmıştır. Ve gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Buradan sizler aracılığı ile şunu da belirtmek isterim öncelikli olarak, yardımsever duyarlı halkımıza, dört adet tekerlekli araç ve bir akülü araca ihtiyacımız vardır. ENGELSİZ YAŞAM İÇİN EL ELE, UMUT IŞIĞIMIZA BİR IŞIKTA SİZ YAKABİLİRSİNİZ ’’.

 

                                                                                                      Muhammet Uğur YILMAZ

Editör: Haber Merkezi