HABER:YÜKSEL BALCI
Gölcük yaylasında bulunan
alüvyal set gölü, kış şartları nedeniyle dondu. Bu arada, Gölcük’te kar kalınlığının dün akşam saatlerinde 10 cm iken geceden sonra 30 cm’yi bulduğu öğrenildi.

Bir doğa harikası olan Gölcük, bir zamanlar Genç Milli Takımın ve İzmir takımlarının, yurdun birçok yerlerinden gelen futbol takımlarının kamp yaptığı Gölcük, şu an beyazlara büründü.
Bölge turizmine büyük katkısı olan Gölcük’ün beyazlara bürünmesi ile Ege’nin birçok yerinde kar manzarası seyretmek için Gölcük’e gelenlerin sayısı bir hayli fazla. Oteller tam kapasiteyle Yılbaşına hazırlıklarını yaptılar. Yazın yeşil Cennet olarak adlandırılan Gölcük, şu anda Beyaz Cennet oldu…

Dört tarafı dağlarla ve çam ormanlarıyla, çevrili bulunan Gölcük, oksijen deposu olarak ismini tüm Türkiye ‘ye duyurmasını bilmiştir. O bakımdan, yazın yaşlıların ve hasta insanların kiraladıkları pansiyonlarda bol oksijen alarak sağlıklarını kavuşmaları, insanların Gölcük’e olan ilgisini giderek artırmaktadır. Özellikle, Gölcük yaz günleri bölge  insanın  uğrak yeri haline gelmiş, kışında, kış Sporu yapmak isteyen ve kar manzarası seyretmek isteyenler, akın akın Gölcük ve Bozdağ’a taşınmaktadır.  Bu bakımdan Gölcük ve Bozdağ’ın önemi her geçen gün artmaktadır.
Dün meydana gelen kar yağışı nedeniyle, Gölcük, Bozdağ, Horzum, Demirdere, Hamamköy, Hacıhasan, Kemer Mahalleleri ’nde kar küreme ve tuzlama çalışmaları Ödemiş Belediyesi ve Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yapılmaktadır. 

Editör: Haber Merkezi