HABER:DİLEK AYVALI

Yayaya yol vermeyen sürücüye 652 TL ceza!

Tire’de yaya geçitlerine yayalar kırmızıçizgimiz faaliyeti kapsamında  'kırmızıçizgi' çekildi.

Özellikle yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara araç sürücüleri tarafından yol verilmesi zorunlu. Ancak günümüzde bu kuralları göz ardı eden araç sürücüleri mevcut.

Yaya ya da okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken hızını düşürmeyen, yayalara öncelik tanımayan ve ilk geçiş hakkı vermeyen sürücülere 652 TL ceza kesilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızıçizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Tire’de de 'Kırmızıçizgi’ uygulamasına başlandı.

Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, Tire’de Gençlik Caddesinde, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, Tire İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu ve trafik ekiplerinin katıldığı farkındalık etkinliğinde sürücüler durdurularak yayaların geçiş yapmaları sağlandı. Sürücülere yaya geçitlerinde geçiş hakkının yayalara ait olduğu konusunda uyarılarda bulunuldu.  Sürücülere bilgilendirici ve uyarıcı broşürler dağıtıldı.

Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Yaya geçitlerindeki uygulamalar artacak

Uygulama hakkında bilgi veren Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Yayaların hayatını kaybettiği trafik kazalarını önlemek adına farkındalık oluşturmak adına yapılan bir faaliyeti gerçekleştirdik. Bakanlığımız trafik kazalarının önlenmesiyle ilgili çalışmalar yürütmekte. Bizde ilçemizde yaya önceliğini artırmak, trafikte yayaların öncelikli olduğunun tüm toplum kesimleri tarafından hayata geçmesi açısından böyle bir faaliyet düzenledik. Hedefimiz yaya öncelikli trafik akışı sağlamak. Trafik ekiplerimiz uygulamalara ağırlık verilecek. İlçemizde yaya geçitlerindeki uygulamalar artacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi