1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri Pamucak Sahili’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Belediye Meclis üyeleri, Toplum Sağlığı Selçuk İlçe Müdürü Dr. Zilhicce Turan katıldı.
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi Müdürü Serpil İbri’nin açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Neyzen Murat Gezer, Müzisyen Kamber Karameşe ve Caner Düdükçü üçlüsünün çaldığı birbirinden güzel parçalarla huzurevi sakinleri hoşça vakit geçirdi.
Sizler mutluysanız biz de mutluyuz
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptığı konuşmada huzurevi sakinlerinin kendileri için her zaman çok değerli olduklarını ifade etti. Başkan Bakıcı; “Böyle günler bir araya gelmemizde bir vesiledir. Sizlerin mutlu olması, yüzlerinizin gülmesi bizim için ayrı bir anlamı olan bir husustur. Dolayısıyla sizler ne kadar huzurlu olursanız; mutlu olursanız, bizler de o kadar huzurlu ve mutlu olacağız. Bundan sonraki süreçte de aynı mutluluk içerisinde bir arada olmak kaydıyla sizlere sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Sağlıklı bir şekilde daha nice seneler Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlamanızı diliyorum” dedi.
Büyüğe saygı, örf ve adetlerimizde mevcut olan bir şeydir
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle düzenlenen yemekte huzurevi sakinlerine hitap eden Kaymakam Boyacı ise yaşlılara duyulan saygının kültürümüzün bir parçası olduğunu belirtti. Kaymakam Boyacı; “Özel günlerde de her zaman yanınızda olmaya, her zaman her sıkıntınızla ilgilenmeye çalışıyoruz” dedi. Akıncılar Huzurevi’nin her zaman huzurlu bir ortamı olduğunun altını çizen Kaymakam Boyacı, tüm huzurevi personelinin görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyleyerek kendilerine teşekkür etti.  Sadece 1 Ekim’de değil; her gün yaşlılara saygı duyulması gerektiğini ifade eden Kaymakam Boyacı; “Bizim kültürümüzde büyüğe saygı, çevrede bulunan eş dost, akraba olan yaşça büyüklere alakalı ve saygılı olma üzerine yetiştirilir. Bu bizim toplumsal düzenimiz, örf ve adetlerimizde, aile terbiyemizde mevcut olan bir şeydir” dedi.
Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Boyacı, Başkan Bakıcı, eşleriyle birlikte huzurevi sakinlerine karanfil dağıttılar. Yemek boyunca Neyzen Murat Gezer ve Kamber Karameşe çaldıkları parçalarla katılımcılar ve huzurevi sakinlerinin beğenisini topladı. Ayrıca huzurevi sakini Hüseyin Mucuroğlu okuduğu şiirlerle bu anlamlı güne renk kattı.
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle düzenlenen yemeğin ardından ayrıca Toplum Sağlığı Selçuk İlçe Müdürlüğü’ne ait sağlık kontrolü aracında yaşlıların sağlık kontrollerinden geçirildi.

Editör: Haber Merkezi