16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği’nin halka sorulacağı referandum öncesi ‘evet’ ‘hayır’ çalışmaları yapan partiler pankartlarını Ödemiş’in çeşitli yerlerine astılar. Talepte bulunan partilerin sayılarının eşit olması kaydıyla bayrak-flama ve pankart asma yerlerinin belirlendiğini belirten  İlçe Seçim Kurulu bir açıklama yaptı.
 İlçe Seçim Kurulu, “Ülkemizde yapılacak olan seçim ya da referandum çalışmaları ile ilgili siyasi partilerin tanıtım çalışmaları kapsamında kullanacakları ilan ve reklam panoları, bayrak-flama asılma yerleri  İlçe Seçim Kurulu’nda belirlenmektedir. 
“Kullanılacak ilan ve panolar dışında asım yapmak yasak” 
Yasağı ihlal eden partilerin propaganda malzemelerinin İlçe Seçim Kurulu’nun kararı ile polis ve zabıta ekipleri tarafından toplatıldığını belirten  İlçe Seçim Kurulu, “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15.02.2017 tarih ve 109 sayılı kararının H maddesi gereğince ilçemizde de seçime katılabilecek ve yasal sürede talepte bulunan siyasi partilerin süresi ve sayısı eşit olmak kaydıyla bayrak-flama ve pankart asma yerleri belirlenmiştir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili siyasi partilerin kullanacakları ilan ve panolar dışındaki yerlerde propaganda malzemelerinin asılması yasaklanmıştır. Bu yasağı ihlal eden pankart, ilan vb. propaganda malzemeleri İlçe Seçim Kurulu’nun kararı ile polis ve zabıta ekipleri tarafından toplatılmaktadır. Kamuoyuna duyurulur.”


Editör: Haber Merkezi