HABER: Dilek AYVALI


Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi tarafından “Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı” sloganı ile başlatılan gıda ürünü, temizlik malzemesi eşyalarının toplanması ve Suriyeli mültecilere ulaştırılmasına yönelik yardım kampanyasının Tire ayağı tamamlandı.
Tire Müftülüğü tarafından Ramazan ayı içinde başlatılan yaklaşık iki haftayı aşkın süredir devam eden yardım kampanyası kapsamında toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi, başta Türkmenler olmak üzere Suriyeli mültecilere ve savaş mağduru vatandaşlara ulaştırılmaya başlandı.

19 bin ton yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaşacak

Dün akşam saatlerine doğru, Tire Müftülüğü önünden hareket eden, yardım TIR’ı Suriye’deki Türkmenler için yola çıktı. Tire halkının yapmış olduğu toplam 19 bin ton yardım Kilis’e gönderildi. Araca yüklenen hazırlanmış olan çuvallar ve koliler cami hocaları tarafından TIR’a yüklendi. Tire Müftülüğü tarafından, duyarlı Tireli vatandaşlarınca bağışlanarak toplanan yardımların çevre ilçelerdeki yardımlardan daha fazla olması, takdir topladı.

Müftü Sağlam, yardımda bulunan tüm Tirelilere teşekkür etti

Yapılan yardımlardan büyük bir memnuniyet duyan Tire İlçe Müftüsü Salih Sağlam, “Yardımlarını esirgemeyen ve bu kampanya kapsamında toplanan 19 bin ton gıda ve temizlik malzemesini Kilis’e gönderiyoruz.  Orta Doğu’da bulunan gönül coğrafyamızda akan kanın durmasına yapılan bu yardımlar inşallah vesile olur. Tire halkının yapmış olduğu bu yardımları Allah kabul etsin” dedi.



Editör: Haber Merkezi