HABER: GÜLÇİN ÖNEM

Ödemişli veteriner Göknur Göktürk,  yolda çarpılarak bulunan bir sokak köpeğinin kendine getirilmesi ile köpeğin kurtarılması için adeta bir savaş verdi.

Bir ay önce muayenesine, Kirazlı bir hayvan severin getirdiği, yaralanarak arka ayakları felç olan yaralı köpeği gören Göktürk, hemen köpeği muayene etti. Ödemiş’te bu tedavinin yapılamayacağını gören hayvan sever veteriner, Badi ismini verdiği köpeği, İzmir’e gönderdi. İzmir’de, köpeği “uyutma kararı” verdiler ancak, İzmir deki veterinerler bu kararı Göknur Göktürk’e bildirdiler. Göktürk, “köpeğe ben bakarım daha önce de felçli bir köpeğe baktım uyutulmasın, geri gönderin.” Demesi üzerine, köpek tekrar Göknur hanıma getirildi. Arka ayakları tutmayan sürünerek yürüyen köpeğin kaslarının kuvvetlenmesi ve yatmaktan dolayı, vücudundaki yaraların iyileşmesi için köpeğin hareket etmesi gerekiyordu.

Pazar arabasından Badiye, özel köpek yürüteci yaptı

Serbest veteriner Göknur Göktürk, internetten köpeğin dolaşması için köpek yürüteci aradı, ancak pahalı olması karşısında Göknur hanım kendi yarattığı bir sistemi ortaya koydu. Bayan veteriner Göktürk, “Yaklaşık bir ay önce, bu köpeği bana getirdiler. Kiraz da bir yolda bulmuşlar, kaza mı geçirdi ne oldu kimse bilmiyor. Köpek hiçbir şekilde vücudunu kullanamıyordu. Daha sonra, yapabilecek bir şey yok diyerek İzmir’e yolladım, İzmir’de de uyutmaya karar vermişler. Verilen kararın ardından beni aradılar bende, daha önce de felçli bir köpek vardı ve oda aynı şekilde sürüklenerek geziyordu. Zeytin ismini verdiğim köpek, şuanda yürüyor. Bana getirilen köpek Badi’nin de yürüyebileceğini söyleyerek ben bakarım dedim. Köpeği geri getirdiler o günden beri köpek bende. Yaklaşık 3 hafta herhangi bir müdahalede bulunmadık. Pazar arabası gibi bir düşüncemizde yoktu. Ancak, köpek yürüteci konusunda sıkıntı yaşadık. Ücretler çok yüksek ve köpeği İzmir’e götürüp ölçüsünü aldırmak gerekiyordu. Buda pek mümkün olmadı. Bizde daha sonra, Pazar arabasını düşündük. İlk önce, internette olan resimlerden yaptırmaya çalıştık ama yapılamadı. Yine Pazar arabasını kullanarak arkadan destek olacak şekilde minik tekerlekli böyle bir aparat düşündük. Parçaları birleştirdik ve şuan o şekilde yürüyor. Genel olarak yattığı için her tarafında yaralar oluştu. Yaralarının geçmesi ve kaslarının gelişmesi için yürümesi gerekiyor. Biz uğraşlarımızı sürdürüyoruz, Badi inşallah iyileşecek. Çünkü köpeklerde öyle bir yaşama içgüdüsü var ki, sürüklenerek te olsa yürüyorlar. Onlar için ihtiyaçlarının giderilmesi yeterli. Tabi ki, bunu herkes yapamaz, hem sağlığı ile ilgilenip hem yemesi içmesi ve özel ihtiyaçlarını gidermek kolay değil. Ben bunu çok severek yapıyorum. Diğer köpeğimde 2 yıldır bende. Oda yürüyemiyordu şimdi yürüyor. Sokak hayvanlarını kendi haline başıboş bırakmakta hoş değil. Evet, pek çok şey var yardım edilmesi gereken ama köpeklerinde yaşamaları gereken bir zamanları var. En azından onu da kaliteli yaşasınlar” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi