ÖZEL HABER:FARUK ÇARK
Torbalı Dağtekke köyü civarında 16 Eylül Cumartesi öğleden sonra çıkan orman yangını yürekleri ağıza getirmişti. Yaklaşık 6 hektar alanın zarar gördüğü orman yangını eğer erken ve etkin müdahale sonucu söndürülmeseydi, büyümesi halinde  bölgedeki 5 bin  hektarlık orman alanı ile birlikte civardaki  köyleri de kül edecekti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün 3 Uçak, 6 Helikopter, 25 adet arozöz, 4 adet dozer ve 100'den fazla personel ile müdahale ettiği yangında en büyük destek yangın bölgesindeki Dağtekke, Çınardibi, Kızılova ve Dernekli köylerinden geldi.  Köyde yaşayan vatandaşlar 7’den 70’e seferber olarak ekipler gelene kadar yangına  ilk müdahaleyi yaptılar ve  gelen ekiplere  başta su takviyesi olmak üzere tüm güçleriyle destek oldular.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangından 5 gün sonra bu köylere gelerek orman yangınlarında kendilerine yardım ve desteklerini esirgemeyen, yangının söndürülmesinde önemli katkıda bulunan orman köylülerine teşekkür belgesi verdi. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Tuncay Can, Menderes ve Bayındır Orman İşletme Müdürleri ile birlikte Dağtekke, Kızılcaova, Dernekli ve Çınardibi köylerini ziyaret ederek orman köylüleri ile bir araya geldi.

Köylüler adına Dağtekke Muhtarı Halit Bardak, Çınardibi Muhtarı Ramazan Satın, Dernekli Muhtarı M.Ali Fırat ve Kızılova Muhtarı Halil Yener’e teşekkür belgesi verdi.
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal orman köylülerine yaptığı konuşmada devlet ormanlarının, milletin ormanları olduğunu milletin ormanlarına sahip çıkmasının duyarlılık göstermesinin kendilerini gururlandırdığını çalışmalarında motive ettiğini söyledi. Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal kendisinin de orman köylüsü bir ailenin içinde yetişerek bu günlere geldiğini orman köylüsü için ormanın önemini ve değerini iyi bildiğini her zaman milletin hizmetinde olduklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi