HABER: AYŞE AKYÜZ


Emmioğlu Mahallesi Eski Konak sokakta bulunan sit alanı olan evde sabahın ilk ışıklarıyla beraber çıkan yangın mahalle sakinlerini de kısa süreli paniğe sürükledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş itfaiye Şubesi ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa zamanda söndürülürken, olay yerinde yapılan incelemelerde bir kasıt olmadığı tespit edildi. Evin uzun zamandan beri harabe gibi olduğu içine rahatlıkla girilip çıkılabildiği tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, Yangının küçük bir kıvılcımın tetiklemiş olabileceği belirtildi. Yanan evin sahibinin Konaklı Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşa ait olduğu belirtildi. Binanın yanında bulunan, yan taraftaki ayakkabı deposu da yangında büyük maddi zarara uğradı. Nedeni henüz belli olmayan yangınla ilgili olarak Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma sürdürülüyor. Yanan evin Emmioğlu Mahallesinde anıtlar kurulu tarafından korumaya alınan evlerin arasında olması ise dikkatleri koruma altına alınan evlerin ne kadar korunabildiğine çekti. Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan haberde, Anıtlar kurulu tarafından korumaya alınan Ödemiş İzmir yolu üzeri Ordu Caddesi üzerinde bulunan ev bürokrasiyi beklemeyerek, yıkılmıştı. Geçtiğimiz dönemlerde Yıldız Kent Müzesi etrafında bulunan evler sit alanına alınarak gerekli çalışmalara başlatılmıştı.

Editör: Haber Merkezi